4.4.11

Battle: Los Angeles :: Allah ABD'yi Düşmansız Bırakmasın


Atmosfere girene kadar, hatta ABD'nin deniz kıyılarına inerken bile birer göktaşı zannedilen uzaylılar, dünyayı istila etmeye başlamışlardır..
Yegâne süper gücümüzün burnunun dibine kadar girdiğinde ancak farkına vardığı bu uzaylılar, suyumuza göz dikmişlerdir..

Sinemacıların, bir türlü elleri varıp da insana benzetemedikleri, hatta bir memeli hayvanı -misâl öküzü- dahi onlara lâyık görmeyerek, irice ve biçimsiz birer böcekten modelledikleri uzaylılar, su konusunda çok ciddilerdir.. Bu hışımla, önüne çıkan herkesi öldürmekte ve her şeyi yakıp yıkmaktadırlar.. 

Televizyon yayınlarından öğreniriz ki dünyanın her yerinde bu gökten indirmeler olmaktadır ama oralarda olanlar, filmi zerre kadar ilgilendirmemektedir..
Onu sadece, Los Angeles kıyılarından başlayarak içerilere doğru ilerlemeye meyilli düşman harekâtı ve o şeytanlara karşı vatanını kanının son damlasına kadar kahramanca savunmaya yeminli, şânı büyük Amerikan Deniz Piyadeleri ilgilendirmektedir.. Yüce Tanrı onları kutsasın!




Başarı garantili bir tür klişesi olarak- sicilinde bazı soru işaretleri bulunan, Deniz Piyadesi Başçavuşu Michael Nantz (Aaron Eckhart) komutasındaki bir manganın, insanlığı, benzeri görülmemiş bu belâdan da kurtaracağı hususunda yoksa sizin kuşkularınız mı var?
Ben sizin aklınıza şaşayım e mi?!


İndependence Day'e Allah Rahmet Eylesin

Allah razı olsun şu uzaylı kardeşlerden ki ABD hükumetinin, dolayısıyla da Hollywood'un düşman bulmakta zorlandığı şu zor zamanlarda tüm görkemleriyle ortaya çıkıyorlar da böylece sektör çalışanları, sayelerinde epeyi bi ekmek yemiş oluyor..

Akıl almaz mesafeleri aşarak, galaksimizin dışından kopup gelebilecek dehâya haiz ve ne pahasına olursa olsun ezip geçmeye karar vermiş uzaylı bir ırkın gücü karşısında mukavemet göstermenin saçmalığı bir yana, film, doğru dürüst bir hikâye de anlatmıyor..
"Yürüyün arkadaşlar şu pis böcükleri ezelim.. Yok.. Bu galiba biraz sıkar dostum, bence geri dönelim.. Ahanda açıklarını yakaladık, hemen üstlerine gidelim." mealinde bir savaş oyunu ve gürültü patırtı içinde harcanan tam iki saat..




Bu arada, can pazarında debelenen askerlerin, boktan espriler yapmalarına -çatışmaya ara verircesine- müsaade eden bir film yönetimi; savaşın en hararetli bölümünde, yolda rastladıkları sivil kadınlara, bir yandan kurtarma uygularken, bir yandan da göz süzmeyi ihmâl etmeyen askerler; elbette ki, Amerikan ordusunun kahraman erlerine habire cesaret pompalayan nutuklar da filmimizin diğer güzellikleri..

Battle: Los Angeles, bir zamanların 'allahlık' İndependence Day'ine bile rahmet okutacak; geçen yıl izlediğimiz 'berbat' Skyline'a ise rakip olabilecek kalitesizlikte bir film..
Gerçi, Amerikan sinema seyircisinin bu filmi görmek için salonları dolduracağına ve filmin, ABD Box-Office listelerinin en üstünden bakarak, bana nanik yapacağına da adım kadar eminim.. O da ayrı tabii..

Battle: Los Angeles  / Dünya İstilası: Los Angeles


Yönetmen: Jonathan Liebesman
Senaryo: Christopher Bertolini
Oyuncular: Aaron Eckhart, Michelle Rodriguez, Bridget Moynahan, Joey King, Lucas Till, Taylor Handley
Yapım: 2011, ABD, 116 dk.

3,5   /10


(İşbu yazının bir kısmı Tersninja.com'da yayınlanmıştır)