12.9.11

Bad Teacher :: Kötü Öğretmen Koca Peşinde


Hayattaki tek amacı zengin bir adamla evlenmek ve onun parasını yemek suretiyle de çalışmadan hayatını yaşamak olan, ortaokul öğretmeni Elizabeth Halsey (Cameron Diaz), bir yıldır 'sözde' görev yaptığı okulundan ayrılmak üzeredir..

Öğretmenlik haricinde aklınıza gelebilecek hemen her mesleğe uygun bir profili haiz (Daha çok seksi meslekler düşünün bi zahmet) bu şuh kadının okuldan ayrılma sebebi, yeni bulduğu bir koca/kurban adayıdır..

Başta öğrenci ve veliler ve de diğer öğretmenler olmak üzere, kendinden başka herkese, her şeye düşmanca yaklaşan bu insan müsveddesinin okuldan ayrılma kararı -elbette en iyimser bakışla- timsah gözyaşlarıyla karşılanır..

Fakat bir süre sonra müstakbel koca vaziyete uyanıp da nişanı atınca, bayan Halsey'e de yeni öğretim yılında kös kös okula geri dönmek düşer..




Mecburiyetten takıldığı bu işinden bir an önce kurtulmanın, yâni koca bulmanın garantili yolu olarak -bu kez de- ameliyatla memelerini büyütme kararı alan sevgili öğretmenimiz, bunun için gereken yüklüce parayı bir an evvel bulmanın peşine düşer..
Zira, etraftaki hem çıtır, hem de koca memeli kızlarla bu konuda rekabet etmek, kendisi için her geçen gün zorlaşmaktadır..




Bu arada, 'Bedenci' Russell Gettis (Jason Segel)'in ısrarlı 'çıkma' tekliflerini sürekli geri çeviren; ancak, okula yeni gelen, hem zengin hem de yakışıklı vekil öğretmen Scott Delacorte (Justin Timberlake)'a alenen asılan Elizabeth, ne yaparsa yapsın bu oğlanı tavlayamayacak, üstelik bu avı, okulun diğer güzel öğretmeni olan Amy Squirrel (Lucy Punch)'e kaptıracaktır..

Sonuçta, meme operasyonundan başka çare kalmamış gibidir..
Gereken parayı bulmanın en kolay yolunun, okulu, öğrencilerini ve seksi bedenini kullanmaktan geçtiğini hemen fark eden bu uyanık kadının, amacına ulaşma çabaları filmin de zaten ana konusudur..




Bad Teacher, oldukça 'çürük' senaryosuna karşın, Cameron Diaz'ın 'olgun' güzelliği ve şu sıralar filmlerde sıkça karşılaştığımız Lucy Punch'ın oyunculuk çabalarıyla ayakta kalmaya çalışan, sıradan bir komedi..

Olabildiğince kaba ve ilkel davranarak komik olmaya çalışan, sağdan soldan toplanıp bir araya getirilmiş trük ve esprilerle, nâdiren de olsa güldürebilen bu filmi, Cameron Diaz'ın 'kayıtsız şartsız' hayranı olan baylara ve de Justin Timberlake manyağı bayanlara önermeyeyim de ne yapayım..
Ki son tahlilde benim dileğimdir: İnsanlarımız daha sık sinemaya gitsinler de, hangi filme giderlerse gitsinler..


Bad Teacher / Kötü Öğretmen

Yönetmen: Jake Kasdan
Senaryo: Gene Stupnitsky, Lee Eisenberg
Oyuncular: Cameron Diaz, Justin Timberlake, Jason Segel, Lucy Punch
Yapım: 2011, ABD, 92 dk.

 /10