4.9.11

Mr. Popper’s Penguins :: Jim Carrey ve Penguenleri


Karısı Amanda (Carla Gugino)’dan dostça ayrılan, iki çocuğunu, yalnız hafta sonları görebilen Mr. Popper (Jim Carrey), Manhattan’daki büyük bir emlak şirketinin çok başarılı ve dolayısıyla da gözde bir elemanıdır..

Son olarak, eski bir tavernanın satın alınması çalışmalarını -özel sekreteri Pippi (Ophelia Lovibond)'nin de yardımıyla- sürdüren Mr. Popper'ın süper lüks apartman dairesine, önce, içinde dondurulmuş bir penguen bulunan bir koli, daha sonra da tam beş adet penguen içeren diğer bir koli gelir..

Eve uğradığı pek görülmeyen kaptan babasından çocukluğu süresince dünyanın her tarafından çeşitli hediyeler almaya alışkın Popper'a gelen bu son hediye -doğrusu- fazlasıyla değişiktir..



İlk önceleri bunlardan kurtulmanın peşine düşen Popper, daha sonra, yarım düzine şirin pengueni görüp de çok hoşlanan çocuklarını kırmamaya ve -kutup şartları oluşturduğu- evinde, kendilerine bakmaya karar verir..




Ancak şimdi de karşısına, hayvanları daha uygun bir yere taşımanın derdindeki 'inatçı' hayvanat bahçesi yetkilisi Nat Jones (Clark Gregg) çıkar ki, seyreyle gözüm çıkacak şamatayı..

Hâzâ Bir Aile Komedisi

Bilgisayar takviyeli 'şirin ötesi' penguenlerin ve yaradılıştan destekli 'komik ötesi' Jim Carrey'nin buluştuğu Mr. Popper’s Penguins, mesleğinden başka bir şey düşünmeyerek ailesini ihmal etmiş bir adamın -penguenlerin de yardımıyla- aklının başına gelme sürecini, bilinen kalıplarla ama yerinde duramayan bir Jim Carrey aksiyonuyla anlatan bir film..




Filmin hiçbir anında 'gerçekçi' olduğunu söyleyemeyiz ama özellikle bencil tabiatlı, tam bir kapitalist olan Mr. Popper'ın -bi ara- içi birden hayvan sevgisiyle dolu, iyilik timsali bir Rahibe Teresa vaziyetine dönüştüğünü görmemiz, öylesine inandırıcılıktan uzak bir karakter kıvırtmasıydı ki Nesrin Topkapı bile böylesini başaramazdı..




Genel olarak 'suya sabuna dokunmayı' tercih etmeyen, hâzâ bir aile komedisi olarak da değerlendirilebilecek filmin hitap ettiği kesim, zaman zaman okul öncesi seviyesine kadar inmekteyse de bir zamanlar sık sık görmekten, bizzat "öeehh!" deme noktasına geldiğim, klâsik Jim Carrey sululuklarını özleyen bâzı büyüklere iyi gelme ihtimalini de gözden kaçırmamalı..

Mr. Popper’s Penguins / Babamın Penguenleri

Yönetmen: Mark Waters
Senaryo: Sean Anders, John Morris, Jared Stern (Richard Atwater ve Florence Atwater’ın romanından)
Oyuncular: Jim Carrey, Carla Gugino, Angela Lansbury, Ophelia Lovibond
Yapım: 2011, ABD, 94 dk.

2,5   /5


(İşbu yazının 'bir kısmı' Tersninja.com'da yayınlanmıştır)