11.2.12

Don’t Be Afraid of the Dark :: Karanlıktan Korkma Salaklıktan Kork!



Sally (Bailee Madison), babasından boşanmış olan anasıyla yaşarken, bir süre sonra aynı 'hayırsız' ana tarafından babaya postalanan, sessiz, sakin, küçük bir kızdır..

Baba Alex (Guy Pearce) ve onun sevgilisi Kim (Katie Holmes) ile birlikte, yeni taşındıkları eski bir mâlikanade yaşamaya başlayan zavallı Sally'nin kaderi maalesef baştan kötü yazılmıştır bi kere..

Bu tekinsiz binada, cüce maymun, bol tüylü sıçan ve 'insanımsı uzaylı' karışımı diye târif edebileceğim, bir takım 'ucubik' yaratıkların önce seslerini duymaya, sonra da kendilerini görmeye başlayan bahtsız kızımız, şu olan bitenler hakkında babasını bi inandırabilse.. (Yazarın İç Sesi: Lan oğlum Alex, hiç mi bu tür korku filmi izlemedin, sonuçta bu inanmayanların başına neler geldiğini hiç mi görmedin?)




'İyi Saatte Olsunlar'a karışmış ya da onları resmen görmüş, 13 yaşında 'kendi hâlinde' bir kız çocuğu ile -klâsik bir korku filmi klişesi olarak- bütün bu olanlara film boyunca asla inanmayan ebeveyn konseptine cuk oturan -hadi kendimi tutayım da 'salak' demeyeyim- 'sinir' bir baba, 19. yüzyıldan kalma bir perili köşke yeni taşınırlarsa ne olur?
Elbette bir korku filmi!

1973 yılı yapımı bir Tv filminin yeniden çevrimi olan, yönetmen Troy Nixey'in de bu ilk uzun metrajlı filmi, yapımcı ve senarist olarak Guilermo del Toro, oyuncu olarak da Guy Pearce isimleriyle umut vâdetse de, korku türüne yeni ya da az görülmüş bir numara dahi ekleyemeden geçip giden bir vasatlıkta..


Don’t Be Afraid of the Dark / Karanlıktan Korkma


Yönetmen: Troy Nixey
Senaryo: Guillermo del Toro, Matthew Robbins, Nigel McKeand
Oyuncular: Guy Pearce, Katie Holmes, Bailee Madison
Yapım: ABD - Avustralya, 2010, 99'

  /10