22.2.12

Star Wars Episode 1: The Phantom Menace :: Gizli Tehlike: Çakma 3D!



"Barışçıl bir gezegen olan Naboo, iyi yürekli genç Kraliçe Amidala tarafından yönetilmektedir. 
Sith Lordu Darth Maul’un maşası olan Ticaret Federasyonu, barışı sarsacak girişimler ve adil olmayan müzakere taktikleriyle Amidala’yı köşeye sıkıştırmaktadır. Jedi şövalyesi Qui-Gon Jinn ve çömezi Obi-Wan Kenobi, durumu incelemek için Naboo’ya gönderilirler."


'Sinekten yağ çıkarmak' deyimi belki biraz ağır kaçacak ama, sonuçta olaya bi şekilde bulaşmış herkesi paraya boğmuş Star Wars'tan -biraz daha- para kazanmaktan başka anlamı olmayan bir girişimle karşı karşıyayız..





Kendi adıma, her sahnesinde neler olacağını gayet net hatırladığım bu filmi tekrar izlemekten zevk aldığımı söylemem zor.. 
Kaldı ki kalite olarak da serinin en zayıf halkasından bahsediyoruz..

Filmi yeniden çekemeyeceklerine göre, mecburen yapay ve zorlama bir işlemle oluşturulan ‘Çakma 3D’nin hiçbir artısı görülmediği gibi, mevcut görüntüyü iyice karartmaktan başka da bir işe yaramamış bu girişim..




Yine de, ışın kılıcı vozurdamasını, Jar Jar Binks’in car car konuşmasını ve yaptığı sakarlıklarla zorla güldürmeye çalışmasını, ‘minik’ Anakin Skywalker’in şirin ötesi hâllerini, Kraliçe Amidala’nın film boyunca bizzat sergilediği, mevsimlik giyim ve saç kreasyonlarını özleyenler, Yıldız Savaşları efsanesinin başlangıcını işaret eden bu bölümü büyük perdede görmekten memnun kalabilirler..



2.5/5



Star Wars Episode 1: The Phantom Menace / Yıldız Savaşları Bölüm I: Gizli Tehlike

Yönetmen: George Lucas
Senaryo: George Lucas
Oyuncular: Liam Neeson, Ewan McGregor, Natalie Portman
Yapım: ABD, 1999, 127'