18.2.12

Underworld Awakening :: Karanlıklar Ülkesi Uyanıyor


Biz eskilerin alıştığı üzre, hayvanlaşıp saldırganlaşmak için dolunayı beklemeye ihtiyacı olmayan, Lycan cinsinden kurt adamlarla; yine eski hemcinslerine göre, daha insani, daha kibar görünümlü ve daha güzel (Kate Beckinsale!) vampirleri birbirleriyle bi güzel kırdırmayı kendine misyon edinmiş Underworld serisinin sonuncusu, hem de üç boyutlu olarak karşınızda..

Öte yandan, aralarındaki tarihi meseleye insanları bulaştırmamaya hep özen gösteren bu iki düşman ırkın arasına -filmin tanıtım bilgisine bakarak- şimdi de insanlar dahil olacak deyu heyecan yapmışken, öyle bir gelişme olmadığına tanık olmam, biraz hayal kırıklığı yaşattı tabii..

Seriyi severek takip edenler için hiç problem yok belki ama, sonuçta bu film, fantastik aksiyonun vasat bir örneği..

İçeriğe fazla önem vermeden, var gücüyle aksiyona abanmaları pek hoşuma gitmese de, Underworld'ların, vampiri ayrı, kurt adamı ayrı düzeyde 'insan' olmaya çabalayarak 'olayı' iyice sulandırmış Twilight serisinden kesinlikle daha iyi bir seçenek olduğunu düşünüyorum..




Underworld Awakening, hem, bir filmlik aradan sonra, dapdaracık latex kıyafetiyle yeniden aramıza dönen Kate 'Selene' Beckinsale'i, hem de onun, genç vampir David'e uyguladığı -tıp tarihine geçmesi gereken- olağanüstü kalp masajını görmek için bile izlenebilir..


Underworld: Awakening / Karanlıklar Ülkesi: Uyanış

Yönetmen: Mans Marlind, Björn Stein
Senaryo: Len Wiseman, John Hlavin
Oyuncular: Kate Beckinsale, India Eisley, Michael Ealy, Theo James
Yapım: ABD, 2012, 88′

5,5  /10