19.3.12

SİBB (Sinema Blogları Birliği) kuruldu!



Sinema blogları, sinema üstüne yazılarını sanal alemde blogları aracılığıyla paylaşan blog yazarlarının etkinliğini, bilinirliliğini ve prestijini artırmak adına Sinema Blogları Birliği ismi altında bir araya geldiler.

17 blogun katılımıyla çalışmalarına başlayıp, isim ve manifesto konusunda karara varan birliğe çok sayıda başvuru var.

Başvuruların değerlendirilmesi için birlik içinde 3 kişilik bir kurul oluşturuldu.








SİBB Manifesto


Gücümüz bağımsızlığımızdır!




Biz aşağıda imzası bulunan blog ve blog yazarları, sinema bloglarının ve sinema üstüne yazılarını sanal alemde blogları aracılığıyla paylaşan blog yazarlarının etkinliğini, bilinirliliğini ve prestijini artırmak adına Sinema Blogları Birliği ismi altında güç birliği yapmaya karar verdik.
Amacımız farklı bloglardan internete akan yaratıcı üretim enerjisinin ve sinema birikiminin adaletli ve verimli biçimde emek sahiplerine geri dönüşümünü sağlamaktır.
Arzumuz bağımsızlığımızdan ve karakterimizden ödün vermeden daha çok okura ulaşabilmek, başta film festivalleri olmak üzere ülkedeki sinema etkinliklerinde daha fazla rol alabilmektir.

Sinema Blogları Birliği adlı birliğimiz özgün/düzgün içerikleri ve periyodik güncellemeleriyle işini ciddi yaptığını göstermiş, asgari miktarda yayıncılık prensiplerine sahip bloglardan ve bu blogların yazarlarından oluşmaktadır. Ancak daha yolun başında olan, eksikleri bulunan blogları “küçük kardeş” olarak ayrı bir kategoride değerlendirip onları da bu oluşumun yakınında tutacağız ve desteklerimizi esirgemeyeceğiz.

Birliğimiz, üyelerinin kendi görüşlerini sonuna kadar savunmasını desteklemekle birlikte, herhangi bir siyasi görüşün sözcüsü olmamaya kararlıdır.
Birliğimiz yolunu her daim önünde tuttuğu sinema sevgisini, insani ve etik değerleri takip ederek çizmeye çalışacaktır.

“Emeğe saygı” ve “fikri mülkiyet” konuları birliğin doğal, öncelikli ve daimi gündem maddeleridir.
Dolayısıyla birliğin içinde yer alan bloglardan izinsiz ve kaynak göstermeden yapılan alıntılarda, isim tecavüzlerinde birlik olarak hareket edilerek, gerekirse hukuki yollardan hak aranacaktır.

Biz aşağıda imzası bulunan blog ve blogcular Sinema Blogları Birliği’ne kendi arzumuzla katıldığımızı ve birlikte yer aldığımız sürece çoğunlukla alınacak kararlara riayet edeceğimizi beyan ederiz.


AvrupaSinemasi.blogspot.com

Bodakedi.com

Filmmakarasi.com

Golgedergi.blogspot.com

Hayaliicraat.com

İyikotufilm.com

Kahramanlarsinemada.com

KayipRihtim.org

Korkusitesi.com

Kulturmafyasi.com

mümkünmertebe

Ötekisinema.com

Sinefesto.com

Sinemamanyaklari.com

Sinematikyesilcam.com

Sinemazingo.com

Tersninja.com

Yesilcamhatirasi.blogspot.com 




SİBB resmi blogu çok yakında yayında olacaktır.

SİBB ile ilgili bilgi almak için şimdilik irtibat:

tersninja@tersninja.com

tersninja@gmail.com