11.3.12

This Means War :: İyi Olan Kızı Götürsün


Biri bekâr, diğeri boşanmış ve tek çocuklu olup, 'kanka' seviyesinde arkadaşlıkları olan, CIA'in göz bebeği, iki genç ve yakışıklı ajan, aynı kadına âşık olduklarını anladıklarında bir karar alarak, hâtuna -sözde- seçme hakkı tanırlar..

Aslında, o an karar verdikleri şey, birbirlerine karşı acımasızca sürdürecekleri -fazla geçmeden de açığa çıkacak- gizli bir savaştır..
Ve bundan sonra, koskoca CIA teşkilatı, başka yapacak hiçbir işleri yokmuş gibi, bütün teknik donanım ve elemanlarını bu iki adamın emrine vererek, her birinin, ortak paydaları olan 'o kadın'la ne işler çevirdiğini öğrenmeleri için seferber olacaktır..

Yok ama kız da bi şeye benzese, bunca cebelleşmeyi belki biraz anlayacağım; alt tarafı Reese Witherspoon bu yâhu!




Çok afedersiniz ama, 'rakibinin münasip yerine dinamit lokumu sokarak patlatma' benzeri sahnelerle, dünyanın en klişe çizgi film estetiğine abanmanın, sonra da 'Ben bir komedi filmi yaptım.' diye ortaya çıkmanın, 'cesaret' dışında başka bi açıklaması olmalı..
'Ama dostum bu bir komedidir, ne yapsak yeridir.' yutturmacası bana işlemez arkadaşım..




Sandığının aksine, absürdün bile bir mantığı vardır ve bu çerçevede ortaya konan eserin de bir değeri..
Lâkin bunun gibi, 'absürt yanından bile geçmediği hâlde, mantığı tamamen dışlayarak saçmalayan, öte yandan gerçeklik duygusuna da dört elle yapışan bir komedi, insana sadece sıkıntı verir ve de en fazla acıyarak gülümsetir..


This Means War / İyi Olan Kazansın

Yönetmen: McG
Senaryo: Timothy Dowling, Simon Kinberg
Oyuncular: Reese Witherspoon, Chris Pine, Tom Hardy
Yapım: ABD, 2012, 97′

3   /10