30.4.12

Film :: İkimize İkimiz Bayram Etsin Filmimiz



Kendine 'yönetmen' diyen genç bir arkadaş, yeni aldığı DSLR fotoğraf makinesiyle 'doğaçlama' usulü bir film çekmeye karar verir ve aynı evi paylaştığı, film setlerinde çalışan 'mahcup' arkadaşının ev içindeki hallerini çekmekle işe başlar..

Az sonra evin kapısından girecek olan -arkadaşının yetimhaneden arkadaşı olan- hapisten yeni çıkmış bıçkın bir delikanlı, ilginç konuşması ve adeta patlamalarla ortaya çıkan yoğun enerjisiyle amatör yönetmenimizin dikkatini çekecektir ki filminin başrol oyuncusu artık kesinleşmiştir..

Film çekmekle, bela aramayı karıştıran bu ikili -utangaç arkadaşlarını evde bırakarak- Beyoğlu'nun tekinsiz sokaklarında alemlere akmanın girişimlerini yapmaya kararlıdırlar..





'En başta masumca başlayan bir girişimin -kısa bir süre sonra- bir felakete dönüşmeyeceğini kim iddia edebilir?' mealindeki 'meraklandırıcı' soruya cevap arayan film, ustaca ve doğal oyunculuklarıyla, 'kurmaca' olduğu gerçeğini unutturmayı başarıyor..

Bütün oyuncular iyi de, psikopat kabadayıyı ete kemiğe büründüren Özgür Emre Yıldırım müthiş!

İçerdiği gerçekçi şiddetin yoğunluğu ne kadar rahatsız edici olursa olsun, büyük bir merak duygusuyla izlenen Film, adeta bir belgesel gerçeği yaşatıyor..




Her ayrıntısı üzerinde titizlikle çalışıldığı hemen anlaşılan, sinemamıza 'deneysel' bir yenilik de katan film, başarısıyla -benim açımdan- haftanın sürprizi oldu..



Yönetmen: Kerem Topuz
Tür: Aksiyon
Oyuncular: Öznur Kula, Özgür Emre Yıldırım, Cumali Karakaya
Yapım: Türkiye, 2012, 97'

  3.5 / 5