28.5.12

One for the Money :: Mahalli Bir Polisiye



İç çamaşırı satan bir mağazada çalışırken işten çıkarıldığında, kocasız, işsiz ve parasız kalan; senetlerini ödeyemediği için, şimdi de arabasız kalan Stephanie (Katherine Heigl) -özgür ruhlu bir kadın olarak- kimseye muhtaç olmadan bir iş bulmanın, dolayısıyla da maddi durumunu düzeltmenin peşindedir..

Türlü iş arama denemeleri sonuçsuz kalınca, bir nevi 'tahsilat' işi yapan kuzeninin yanında çalışmaya başlar..

Daha ilk görevinde Stephanie'nin karşısına, kendisiyle lisede sevgili, şimdiyse cinayet sanığı olan bir polis çıkmıştır..

Eh, güzelce kızımızla, bu yakışıklı elemanı da buluşturmuşken, gelsin polisiye olaylar..




Amerikalı yazar Janet Evanovich’in çok satan kitabını bilemem, ama o romanın sinemaya uyarlanmış bu hali -iddia edildiği gibi- ne polisiye, ne de komedi olabilmiş..

İyi ya da kötü, hiçbir karakterine biraz olsun sempati bulaştıramamış film, perdede olup bitenlere bakmakta olan seyircisini zerre etkileyemeden, bir 'soğuk nevale' kıvamında başlayıp bitiyor..


İyisinden kötüsüne, hırsızından polisine, orospusundan pezevengine- kadrosunun tamamının ya akraba olduğu ya da liseden veya mahalleden arkadaş olduğu saçma sapan bir film ki kendisine 'mahalli polisiye' diyebiliriz..




Kadın olan ana kahramanı, halktan böylesine ilgi görmüş bir romandan bu denli soğuk, antipatik ve heyecansız bir film çıkarabilmek için bir yönetmene niçin ihtiyaç duyulmuş, ben bunu pek anlayamadım..



1.5/5


One for the Money / Aşk ve Para

Yönetmen: Julie Anne Robinson
Senaryo: Stacy Sherman, Karen Ray
Tür: Aksiyon, komedi, polisiye
Oyuncular: Katherine Heigl, Jason O’Mara, Daniel Sunjata
Yapım: ABD, 2012, 91'