5.5.12

The Pirates! Band of Misfits :: Korsanlar Kraliçe'ye Karşı


Hurda da olsa- gemisi, çapulcu tayfası, kılığı kıyafeti, kılıcı ve içinde bir takım şeyler saklayabildiği kocaman gür sakalıyla Korsan Kaptan -adı üstünde- bir korsan gemisi kaptanıdır..

Yalnız, zamanının anlı şanlı korsanlarının yanında pek de esamesi okunmayan, korsanlığın esas amacı olan ganimet elde etme konusunda da oldukça yeteneksiz bir kaptan..

Buna karşın her yıl, korsanlar arasında düzenlenen Yılın Korsanı Ödülü’ne sahip olmanın hayallerini görmekten de geri durmayan Kaptan, bu seneki yarışma için daha bi iddialı gibidir..

Hikâyesi, onların dönemi İngiltere'sinde geçtiğinden, bir numaralı korsan düşmanı Kraliçe Victoria ile ünlü doğa bilimci Charles Darwin'in de başlıca rolleri paylaştığı filmde, The Elephant Man'deki 'Fil Adam' John Merrick'i bile göreceksin ki sakın şaşırma!




'Stop motion' gibi, zahmeti bol bir animasyon tekniğiyle ve 3D olarak çekilmiş film, binbir çeşit korsan dışında diğer renkli kahramanlarıyla sempatik; Darwin'den, Kraliçe Victoria'ya ve konuyla ilgili diğer filmlere yaptığı mizahi göndermeleriyle de ironik..

Dostluk ve dayanışmanın, paradan ve her türlü çıkardan önce gelmesi gerektiğinin altını, bir de kendisi çizen Korsanlar!, hem küçükler, hem de büyükler için..


Yönetmen: Peter Lord, Jeff Newitt
Senaryo: Gideon Defoe
Tür: Animasyon, macera
Yapım: ABD-İngiltere, 2012, 88'

6   /10