30.5.12

What To Expect When You're Expecting :: Bebek Yapmayan Bizden Değildir


Bebek bekleyen ebeveynlerin bu sırada karşılaşacakları her türlü sorun ve durumlar hakkında bilgi veren dünyaca meşhur kitabın adını taşıyan film, onun içeriğinden yararlanırken, konuyu farklı özelliklere sahip beş çift üzerinden anlatma çabasında..

Onlardan dünya meseleleri ya da toplumsal sorunlar üzerine falan tartışıp düşünmelerini beklemiyordum elbette; ama -bireysel anlamda- bütün işlerini güçlerini bırakarak, tüm enerjilerini seks yapmak, gebe kalmak, doğurmak ve bebek sahibi olmak üzerine yoğunlaştıran bir takım 'avanak' erkek ve de 'ebleh' dişileri -hem de hepsi bir arada- izlemek de işkence gibi valla..

Bu her halinden yapmacıklık akan Hollywood yapımı, üstelik bir de işini saçma sapan bir 'sulu komedi'yle yapmaya kalkışınca, iyice çekilmez olmuş..




Gebelik dönemi üzerine az çok söyleyecek sözü olan film -pek de emin değilim ama- belki benzer dönemdeki genç çiftlere ilginç gelebilir..
Aynı şekilde -bir ihtimal- eski günleri hasretle hatırlayan yaşlı çiftlere ve elbette bizim RTE'a!.

Doğru dürüst bir sinema filmi izlemek isteyenler ise kesinlikle uzak durmalı..



Yönetmen: Kirk Jones
Senaryo: Shauna Cross, Heather Hach
Oyuncular: Cameron Diaz, Matthew Morrison, J. Todd Smith
Yapım: ABD, 2012, 110'

 /10



3 yorum:

  1. Değerlendirmenizi okumam iyi oldu, çünkü pazarlama şekli nedeniyle daha sofistike bir film bekliyordum. Cameron Diaz ne kadar sofistik eserse artık.

    Bebek bekleyenler ve zorunlu çocuk sahibi olma halleri üzerine kurulu her şey antipatik ve amacını aşıyormuş geliyor bana.

    YanıtlaSil
  2. son cümlene katılmamak mümkün değil..

    türkçe adı "aramızda bebek var" olan bir fransız filmi bu hafta sonu gösterime giriyor ki işte onu tavsiye ederim..
    yine mevzu bebek ve anne-baba, ama beklentilerine de uygun olarak, her açıdan çok daha sofistike bir film..

    YanıtlaSil
  3. Antalya'da gösterime girmedi tabii ki. Yine... Ama bu postta bahsi geçen dandik filmin reklamları her yerde. Önerdiğinizi izlemenin bir "yolunu" bulacağız artık. :)

    YanıtlaSil