1.6.12

Neslihan Karaağaç Sergisi : Gölgeler


1996 yılında Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nden mezun olan Neslihan Karaağaç'ın 'Gölgeler' başlıklı sergisinde, akıtma, damlatma ve dökme teknikleriyle boyanarak elde edilmiş, büyük boyutlu kompozisyonlar göze çarpıyor..

Alışılmış tablo yüzeyleri yerine, PVC levhalar üzerine çalışılmış bu iş'lerin, kontrolü tam olarak sağlanamayacak proses ve tekniklerle hazırlanmış olduğu görülüyor..

Sonuçta, renklerin birbirlerinin içlerine sızarak oluşturduğu gayet hareketli bu dokular, yarattıkları 'soyut dışavurumcu' etkinin yanı sıra, psikiyatri kliniklerinde kullanılan bir karakter analiz testi olan, 'Rorschach Mürekkep Testi'ni de anımsatıyor..

Sanatçının, akademik resim eğitimi yerine, psikoloji eğitimi almış olduğu göz önüne alındığında bu tespit sanki daha bir anlam kazanıyor..

Karaağaç, duvara asılabilenlerin yanı sıra, tavandan yere ya da sonsuza uzanan bir iş'inde de görüldüğü gibi, 'sınırlarını zorlayarak aşan hayâller/renkler/boya ve desenler' duygusunu, izleyicisine hissettirmeyi başarıyor..




Zaten, 'tablo'lardaki çerçeve içine alınmış dokularda da duyumsanan şey hep aynı; 'sürekli oluşum' hareketi, donmamışlık ve bitmemişlik..

Belli ki bu sergi, renkler, lekeler ve 'Gölgeler'le, 'Bir Bilinçaltı Yolculuğu' gerçekleştirmeyi amaçlıyor.. Bu yolculardan biri de belki siz olabilirsiniz..

Neslihan Karaağaç’ın 'Gölgeler' adlı sergisi, 16 Haziran 2012 tarihine kadar, Pi Artworks Galatasaray’da (Mısır Apartmanı) -pazar hariç- her gün, 10:30-19:30 saatleri arasında gezilebilir..