18.7.12

ATM :: Kapüşonlu Adam'dan Dehşet Şov


Aynı finans kurumunda çalışan üç arkadaşın Yılbaşı öncesi dehşet gecesi..

Şirketlerinde yapılan yılbaşı partisine katılan elemanlardan David, hoşlandığı ama bir türlü açılamadığı Emily'yi evine bırakmayı teklif eder..

Arkadaş grubunun en çenesi düşük ve en antipatik elemanı Corey de -David'in tüm itirazlarına karşın- onlara katılmıştır..

Para çekmek için ıssız bir meydanın ortasındaki ATM kulübesine uğramaları, onların şu hayattaki en büyük hataları olacaktır..

Yüzü, kafasına taktığı kapüşon nedeniyle görünmeyen bir adam, dışarda onları beklemektedir..



Üç genç insan olarak, kapıyı açıp dışarı çıksalar büyük ihtimalle adamı tepeleyip kurtulacaklardır; ama, bu film de çekilememiş olacaktır..

İyi bir gerilim filmi olan Buried (2010)'in senaristi Chris Sparling'ten, şanına hiç de yakışmayacak basitlikte, içerik yoksunu bir senaryo ve buna aynen ayak uyduran kötü bir yönetim..

Issızlığın ortasındaki bir ATM kulübesinde insanın başına gelebilecek her türlü kötülük 'anlamsızca' bir araya gelerek resmi geçit yapıyor..

Başlarda, "Ne güzel lan korkuyorum galiba" derken, 'dehşet şovu' giderek o kadar saçmalamaya başlıyor ki kendimi gülmekten alamıyorum..

Hele bir de sanki mühim açıklamalar yapacakmış gibi ciddileşip, sonra da hiçbir şey anlatmamasına ne demeli..

Bu arada, kendisi hakkında hiçbir bilgimiz olmayan psikopat katilin, haritalı-cetvelli hazırlık çalışmaları -sanki dünyanın kurtuluş planlarıymış gibi- öyle büyük bir ciddiyetle yansıtılıyor ki "breh breh!" dememek ne mümkün..



Yönetmen: David Brooks
Senaryo: Chris Sparling
Oyuncular: Alice Eve, Josh Peck, Brian Geraghty
Tür: Korku, gerilim
Yapım: ABD – Kanada, 2012, 90'

3   /10