22.7.12

Greystone Park :: Deli Deliyi Tımarhanede



Aralarında ünlü yönetmen Oliver Stone ile bu filmin de yönetmeni olan oğlu Sean Stone ve arkadaşlarının da bulunduğu bir grup insan, loş mum ışığının gizem kattığı bir masa etrafında toplanmış, ruhlar, hayaletler üzerine geyik yapmaktadır..

Baba Stone'un anlattığı dehşet dolu bir hikâyeden gaza gelen, grubun en meraklısı olan Alex, Sean ve onun kız arkadaşı Antonella'nın da kanına girerek -gecenin bir köründe- kamera ve de ışıklarını alıp, artık kullanılmayan eski bir akıl hastanesine dalarlar..

Bir zamanlar, hastaları kobay yerine koyarak, onlara çeşitli işkenceler yapıldığı bilinen ve hayaletli olduğu da illaki vurgulanan bu metruk binada onları bekleyenlerin olması, biz korku filmi severlerin en büyük dileğidir..

Bu hafta, her iki Stone da bekleneni veremiyor..

Zamanında zaten yapacağını yapan, şahane filmleriyle belleklerimize yer eden Baba için, ağır laflar söylemem haksızlık olur; ancak, aslında oyuncu olan oğluna daha yol yakınken, yönetmenlik kariyerini fazla zorlamamasını tavsiye edebilirim..

Maalesef, The Blair Witch Project'in kötü ardıllarını çekmeyi sürdürenlerin varlığını haber veren; kendilerini oynayarak, mockumentary türünün gereğini yerine getiren 'gerçek' oyunculara sahip bu filmi izlemeye oturduğumuzda, baba-oğul Stone'ları ve -kutsal ruh- sinemayı bir arada düşünerek, oldukça umutluydum oysa..

Kısa süreliğine bu umudu korudumsa da handycam'in hakkını vererek alabildiğine sallanan, arada donan ve parazitlenen görüntülere, nightshot çekimlere, patlayan seslere abanarak korkutmaya çabalayan filmden umudumu kesmem fazla sürmedi..

Bu 'garip' filmin görseli sadece bu iki afiş
Garantici bir anlayışa yaslanarak, gecenin zifiri karanlığında arada sırada aydınlanan bir takım objelerle korkutmaya çalışmak yerine, aynı mekânı gündüz kullanarak bence çok daha iyi bir gerilim yaratılabilirmiş..
Yalnız bu durumda, doğru dürüst bir senaryo da yazmak gerekecek tabii..


Greystone Park / Tımarhane

Yönetmen: Sean Stone
Senaryo: Sean Stone, Alexander Stone
Tür: Korku
Oyuncular: Oliver Stone, Alexander Wraith, Sean Stone
Yapım: ABD, 2012

  1.5 / 5



1 yorum:

  1. Adsız21.1.13

    kesinlikle türün kötü örneklerinden. çok basit kalmış.

    YanıtlaSil