7.7.12

The Innkeepers :: Meraklı Kız ile Ölü Gelin'in Hayaleti


İçinde yaşanmış dehşetli bir olay nedeniyle adı 'hayaletli'ye çıkmış tarihi bir otel, iki gün içinde kapanacaktır..

Patronu tatilde gününü gün ederken, otelde sadece iki çalışan ve bir-iki müşteri kalmaktadır..

Claire ve Luke adındaki iki genç personel, özellikle bu konuda internet sitesi de bulunan Luke'un girişimiyle, bir zamanlar otelin balayı süitinde kendini asarak öldüren bir kadının zaman zaman kendini göstermiş hayaleti hakkında yeni kanıtlar aramaktadırlar..

Bu gayet netameli konu, güzel olduğu kadar saf ve meraklı bir kız olan Claire'i de giderek sarmakta, elektronik ses kayıt aygıtlarıyla yaptıkları denemeler bazı belirtiler ortaya koymaktadır..




Otele yeni gelen 'tuhaf' müşterilerin de varlığıyla, söylentilerin gerçeğe dönüşme süreci başlamış gibidir..
(Ah be güzel kızım! Atalarımızın, 'İnsanın başına ne gelirse ya meraktan..' özlü sözünü hiç mi duymadın?)

Korku sinemasının bin yıllık alt türü olan 'perili köşk' mavalının 'hayaletli otel' versiyonu olan film, ağır bir tempoya sahip olması, karakterlerini diyaloglarla yavaş yavaş oluşturmaya çalışması ve olaysız ilerlemesiyle biraz sıkıcı olsa da, 'kaliteli bir gerilim vadediyorum' edasıyla süresini yarılıyor..




Bundan sonra arka arkaya patlayan korku unsurları belki bi hareket ve heyecan getiriyor; ama, ortada o kadar basit ve sığ bir öykü var ki henüz hiçbir 'gelişme' göremeden de zaten film bitiveriyor..

İyimser bir bakışla, korku türünün pek de kullanmadığı bir şekilde bölümlere ayrılarak kurgulanan, böylece bir 'klâsik' havası verilmeye çalışılan filmin bu tercihinin, öyküden tekniğe kadar tüm unsurlarda hiçbir yenilik içermemesiyle tam bir uyum içinde olduğunu söylemek de mümkün..


The Innkeepers / Ruhlar Oteli

Yönetmen ve senarist: Ti West
Tür: Korku, gerilim
Oyuncular: Sara Paxton, Pat Healy, Kelly McGills
Yapım: ABD, 2011, 101'

  2.5 / 5