6.7.12

La Fée :: Aşk Delisi


Küçük bir otelin resepsiyonunda gece vardiyasında çalışan Dom ile bir gece yalın ayak vaziyette otele gelen ve kendisini peri olarak tanıtan Fiona, birbirlerine aşık olurlar..

Bir peri olarak- üç dileğini gerçekleştirebileceğini de söyleyen kadından Dom'un ilk iki isteği bir motosiklet ve ömür boyu bedava benzin olur; üçüncüsünü ise daha sonra düşünecektir..

Üç yıl kadar önce izlediğimiz Rumba adlı filmin yönetmen-oyuncuları olan, ‘tencere yuvarlanmış da kapağını bulmuş’ deyimine cuk oturan Dom (Dominique Abel) ve Fiona (Fiona Gordon) ikilisinin, Bruno Romy ile birlikte kurdukları çete, yeniden iş başında..




Bu her haliyle tuhaf filmin, her halleriyle tuhaf kahramanları, oldukça absürt öykülerini bizimle paylaşırken, o pek meşhur, akrobasiyle karışık danslarını yapmayı da asla ihmâl etmezler..

Kendileriyle henüz tanışmadıysanız bence bir deneyin; beğenirseniz, Rumba'ya da bayılacaksınız..

Konuşmaların azlığı ve daha çok beden diline yaslanan stilize anlatım tarzıyla sessiz sinemayı, iyimser olduğu kadar da düşündürücü haliyle Şarlo'yu ya da Buster Keaton'ı hatta Jacques Tati'yi akla getiren bu sempatik birliktelik, yarattıkları kendilerine has tarzlarıyla da aslında oldukça özgünler..




Hem kendilerini, hem de -belli ki son derece keyif alarak yaptıkları- filmlerini çok sevdiğim bu sanatçılarda gördüğüm şey, üretmeye aynen devam edecekleri ki bu benim de en büyük dileğim..


La Fee / Aşk Perisi

Yönetmen ve senarist: Dominique Abel, Fiona Gordon, Bruno Romy
Tür: Komedi, dram
Oyuncular: Dominique Abel, Fiona Gordon, Bruno Romy
Yapım: Fransa-Belçika, 2011, 93'

  3.5 / 5