9.7.12

Lo contrario al amor :: Genç İtfaiyeciler Tedirgin


Merce, kendine has yeteneğini kullanarak yaptığı hassas dokunuşlarla seans sonunda müşterilerinin istemsizce ağlatabilen, bu yüzden de epeyi bi rağbet gören bir masözdür..

Genç yaşına rağmen bir hayli tecrübeli bir 'aşk hayatı' olduğunu öğrendiğimiz bu kız, İspanya ortalamalarına göre güzel de sayıldığından, bu açıdan da talep görmektedir..

Bir gün büyük bir mağazanın asansöründe mahsur kalan Merce’yi kurtarmaya gelen üç genç itfaiyeci kendisine göz koymuştur..

Ona masaj yaptırmak için sıraya girerek randevu alan bu erkek güzelleri sayesinde Merce'nin tecrübesinin hızla artmasını ummaktayız..




Kendi kendine iddia etiği gibi komediyle hiçbir ilgisi olmayan film, kendinden menkul romantizmiyle de aşık olmak/olmamaya çalışmak, bağımlılık/bağımsızlık, ihanet, kıskançlık ve seks üzerine gevezelik yapıyor..

Normal sekse doyanları bekleyen tehlikenin eşcinsellik olduğunun altını özellikle çizmesi karşısında elimde olmadan göz yaşlarına boğuldum desem valla yalan olur..




'Evrensel Hortum Yoldaşlığı' yeminlerini unutarak birbirlerine sulanan, niyeti bozmuş genç itfaiyecilerin -içler acısı- tedirginliği de ayrı bir sorundu..

Yine de film, boş vakti fazla olup da günümüz İspanyol gençlerinin dejenere yaşantılarına üzülmek, cıkcıklamak isteyenleri bi güzel oyalayabilir deyu düşünüyorum..


Lo contrario al amor / Ya Aşk Olmasaydı

Yönetmen ve senarist: Vicente Villanueva
Oyuncular: Hugo Silva, Adriana Ugarte, Luis Callejo
Tür: Komedi
Yapım: İspanya, 2011, 95'

4   /10