19.8.12

Emergo :: Ey Ruh Geldiysen Korkut!


Karısı öldükten sonra garip şeyler olmaya başlayan 'hortlaklı ev'den -iki çocuğuyla birlikte- yeni bir eve taşınan Alan, çok geçmeden aynı korkutucu garipliklerle burada da karşılaşır..

Özellikle çocukları için endişelenen adam, evde ne olup bittiğini tam olarak öğrenmek için, böylesi doğaüstü olaylar hususunda uzman olan üç kişilik bir ekibi eve çağırır..

Evin her köşesine kamera monte etmenin dışında bir takım özel cihazlar da yerleştiren 'hayalet avcıları' çalışmalara başlar..

Acaba, bu dünyadan erken ayrılan genç kadın, kocası ve çocuklarını -en azından bir hayalet olarak- ziyaret mi etmektedir; yoksa, başka bir takım numaralar mı dönmektedir..




'Bilimsel hayalet avcılığı' dolayısıyla -geçtiğimiz ilkbahar aylarında izlediğimiz- benzer konunun 'tarihi' bir örneği olan The Awakening'i akla getiren film, hayalet avcılığı için gerekli alet edevatı tanıtıcı bir reklam gibi başlıyor..

Daha sonra da parapsikolojiye, hatta psikolojiye yanaşarak, meselesine bilimsel bir kılıf bulmuşcasına gelişiyor; ama finalde kendini de inkâr ederek tam anlamıyla saçmalıyor..

Belgesel havası verilmiş, oldukça sıkıcı bir korku filmi olan Lânetli Ruh, aniden ortaya çıkarak korkutması beklenen şeyin -'ben geliyorum lan' dercesine- neredeyse hazırlık yapıldıktan sonra ortaya çıkması, bırakın korkutmayı eğlendirmiyor bile..


Emergo / Lanetli Ruh

Yönetmen: Carles Torrens
Senaryo: Rodrigo Cortes
Tür: Korku
Oyuncular: Kai Lennox, Gia Mantegna, Michael O’Keefe
Yapım: İspanya, 2011, 80'

  1 / 5