5.9.12

Diary of a Wimpy Kid: Dog Days :: Saftirik Greg Tatilde



Yaz gelmiştir..
Annesi, babası, kardeşi ve ağbisiyle yaşayan, ortaokullu Saftirik Greg, -her normal çocuk gibi- zorlanarak devam ettiği okulunun tatile girmesinden pek mutludur..

Kısıtlamalar ortadan kalkacağından, artık bütün gün televizyonun karşısına geçerek oyun oynayabilecektir..

Greg için tatilin anlamı gayet basittir: Yataktan geç kalkmak, mümkün olduğu kadar az hareket ederek bütün gün evde oturmak ve televizyonda oyun oynamak..

Yalnız ne yazık ki babası onunla aynı fikirde değildir..





Bütün aile fertleriyle birlikte tatil ve sadece babayla yapılan tatil gibi seçenekler başarısızlıkla sonuçlandıktan sonra, babasından gelen -kendi iş yerinde- 'ücretsiz' staj yapma teklifi, Greg'in iyice paniklemesine neden olur..

Bakalım kahramanımız, tatil hayalinin ne kadarını gerçekleştirebilecektir..

Yine biraz fazla Amerikan; ama, çocukluk ve ergenlik çağına olduğu kadar, ebeveyn dünyasına da oldukça gerçekçi ve de komik bir bakış atmaya devam..




Yazar ve illüstrasyon sanatçısı Jeff Kinney'in yarattığı bir kitap serisinden uyarlanan filmlerin üçüncüsü olan bu yapım, ilk iki filmin başarısından oldukça uzak geldi bana..

Bunun iki nedeninden biri, esprilerin nispeten zayıflığıydı sanırım; diğeri de -üzgünüm ama- o 'içimdeki çocuk' ölmüş olabilir..
(Şu sıralar kafayı çok taktığım bu içimizdeki çocuklar yüzünden başıma gelecekler var sanki.)




Ergenliğinin, yüz hatlarına getirdiği deformasyonla hafiften çirkinleşen Zachary Gordon (Greg)'un eski günlerdeki o sempatikliğinden pek eser kalmadığına tanık olmak, acı ama gerçekti..

Greg’in başına gelenler bu filmde de yine orijinal illüstrasyonlarla başlayarak 'gerçek' görüntülere dönüşüyor..
Bunu görünce de insan içinden, 'Keşke filmin tamamı, o güzelim çizgilerle oluşturulmuş bir animasyon olaymış.' diye geçiriyor..


Diary of a Wimpy Kid: Dog Days / Saftirik Greg’in Günlüğü: İşte Şimdi Yandık

Yönetmen: David Bowers
Senaryo: Jeff Kinney, Maya Forbes
Tür: Komedi, aile
Oyuncular: Zachary Gordon, Robert Capron, Devon Bostick
Yapım: ABD-Kanada, 2012, 94'

  2.5 / 5