22.9.12

Les Infidèles :: İhanetin Son Raddesi



Adı üstünde- 'sadakatsizlik' temasını işleyen birkaç kısa filmin bir araya getirilmesiyle oluşturulmuş film, kadın-erkek ilişkilerinin olmazsa olmazı, 'sadakat' düsturunu zerre iplemeden, evdeki eşinden gayrı hatunların peşinde koşan, birkaç 'utanmaz adam'ın maceralarını anlatıyor..

Bir bölümünde, bütün bu sadakatsizleri, tedavi olmak için başvurdukları bir 'seks bağımlılığı kliniği'nde toplayan film, mekân olarak, konferans düzenlenen bir oteli, çılgın işler dönen gece kulüplerini ve Las Vegas'ın kumarhanelerini falan kullanıyor..

Kadını aşağılayan, 'maço' bir bakış açısının hakimiyetinde ilerleyen film, zaman zaman coşan her türlü kabalığına karşın, gayet eğlendirici bir seyir zevki yaşatıyor..




Absürtlüğe kadar varan tuhaf olaylara ve tiplemelere yer veren filmde, dörder ayrı kişi olarak karşımıza çıkan, Jean Dujardin ve Gilles Lellouche, her kısa filmin iki başrol oyuncusu olarak, kılıktan kılığa giriyorlar..

Özellikle, The Artist'in romantik aşığı George Valentin'i hiç de beklenmedik 'çarpıcı' pozisyonlarda görmek, biraz şok etkisi yapıyor..

Aralarında, Michel Hazanavicius, Jean Dujardin ve Gilles Lellouche'un da bulunduğu sekiz Fransız yönetmenin imzasını taşıyan film, oldukça eğlenceli bir komedi..



3/5


Les Infidèles / Sadakatsizler / The Players

Yönetmen: Emmanuelle Bercot, Fred Cavaye, Alexandre Courtes, Jean Dujardin, Michel Hazanavicius, Jan Kounen, Eric Lartigau, Gilles Lellouche
Senaryo: Nicolas Bedos, Philippe Caveriviere, Jean Dujardin, Stephane Joly, Gilles Lellouche
Tür: Komedi
Oyuncular: Jean Dujardin, Gilles Lellouche, Lionel Abelanski
Yapım: Fransa, 2012, 109'