15.9.12

Lola Versus :: Evlen Lola Evlen



Uzun süredir birlikte olduğu yakışıklı sevgilisi Luke'le mutlu, akça pakça bir hatun olan Lola (Greta Gerwig), yirmi dokuz yaşına girdiği gün Luke'den aldığı evlenme teklifiyle havalara uçar..

Düğün hazırlıklarına büyük bir iştahla girişen Lola ve ailesinin bu coşkun hallerinden işkillenen damat adayı, depreşen evlilik korkusuyla birlikte geri adım atar..
Gelinliği bile hazırken gelen bu kötü sürprizle dünyası kararan Lola, ne yapacağını şaşırmış vaziyettedir..

Bunalıma girip habire yemeğe, rakıya mı dalsın; yoksa o 'nobran' heriften intikam almak bahanesiyle, muhtelif erkeklerin tadına mı baksın?
Gördüğünüz gibi, Lola'nın işi de bir hayli zordur sayın seyirciler..



Süresinin hemen hemen tamamını, terk edilmiş genç bir kadının bunalımlarına ya da 'Denize düşen yılana sarılır' hesabı, beyhude ama deneyim kazandırıcı cinsel hamlelerine ayıran film, başta 'ilginçmiş' gibi görünerek umutlandırıyorsa da bir süre sonra pek sıkıcı bir hale geliyor..

Daryl Wein yazıp yönettiğine göre, neyi, neden anlatacağını hiç düşünmeden kaleme alınmışcasına basit ve içeriksiz bir senaryoyla, bu metne gayet uyum sağlamış bir yönetmenin buluşması, o kadar da zor olmamış..




Lola'nın kafa karışıklığını anlıyor ve kendisine hak veriyoruz ama aynı kafa karışıklığından mustarip vaziyette görünen filme 'olmamış' diyoruz..

Greta Gerwig'in 'çok rahat' bir performansla sürdürdüğü gayet iyi oyunculuğunu ise 'filmin tek güzelliği' olarak selamlıyoruz..


Lola Versus / Şimdi Gel de Gör Beni

Yönetmen ve senarist: Daryl Wein
Tür: Komedi
Oyuncular: Greta Gerwig, Zoe Lister Jones, Hamish Linklater
Yapım: ABD, 2012, 87'

  2 / 5






1 yorum: