10.9.12

The Pact :: Acemi Hortlak İş Başında


Nerden baksan hoş bir kız olan Annie, annesinin öldüğü haberini alınca, on altı yaşına kadar yaşadığı ana evine döner..

Babasız büyüyen Annie'nin isteği, kız kardeşi Nicole'ün de oraya gelerek, birlikteyken hiç de iyi anıları olmayan annelerine karşı son görevlerini yerine getirmektir..

Gelgelelim ki önce kız kardeşini arar ama hiçbir yerde bulamaz; sonra da onun küçük kızına bakan kuzinleri Liz, sırra kadem basar..

Bu arada, eve geldiğinden beri sürekli anormal -daha doğrusu- paranormal olaylarla karşılaşan kahramanımız, hem merakını gidermek, hem de biz izleyicileri daha çok korkutmak amacıyla bu işin üzerine gitmekte kararlıdır..



Yardım istediği polisin de katkılarıyla evin içerisinde ince bir duvarla gizlenmiş bir odanın varlığını keşfeden Annie, liseden arkadaşı olan, 'medyum' özellikli Stevie aracılığıyla da o gizli odanın sırrını çözmeye çalışır..

İlk uzun metrajını çeken Nicholas McCarthy'nin yazıp yönettiği film, belli bir gerilim yaratsa da bunu sürekli -daha doğrusu- dengeli kılamıyor..

Güzel bir buluşla, 'Hayaletli ev' alt türüne 'kanlı canlı' bir takviye yapması, filmin en takdir edilesi yönü..




Hazır takdir etmişken, Annie'yi başarıyla canlandıran Caity Lotz'u ve Medyum Stevie rolündeki Haley Hudson‘ın başarılı performanslarını anmadan geçmeyelim..

Yalnız, şunu da ekleyeyim ki gerçek ile gerçeküstünün karışımı, fikir olarak değerli olsa da, pratikte pek etkili olamıyor..
Bu durumun, birbirlerinin gücünü arttıracağına azaltan bir sonuç yarattığı da ortada..
Diğer yandan, filmin çok fazla mantık ve çekim hatası barındırması, bu negatif etkinin dozunu ayrıca arttırıyor..


The Pact / Ruh

Yönetmen ve senarist: Nicholas McCarthy
Tür: Korku, gizem, gerilim
Oyuncular: Caity Lotz, Casper Van Dien, Mark Steger, Haley Hudson
Yapım: ABD, 2012, 89′

 /10