9.10.12

N’apcaz Şimdi? :: Ha?!



Ukalâ olduğu kadar tembel de bir herif olan Toygar, -belli ki- aynı zamanda patronu da olan kayınbabasının servetinden payına düşeni almak düşüncesiyle, Nalan'la evlenmiştir..

Sürekli telefonla arayarak, hayatı kocasına zindan eden Nalan, bu davranışında haklıdır aslında.. Haline bakmadan kendisine bir de metres edinmiş bu adamın -bana kalırsa- yatacak yeri dahi yoktur..

Sonunda, Nalan'ın artan şüpheleri, metresinin hamileliği ve 'sevgili' karısının -para vadeden- hayat sigortası, Toygar'ı yeni ve de 'ölümcül' plânlar yapmaya zorlayacaktır..

Yapımcılığını Özge ve Özgür Özberk kardeşlerin yaptığı bu filmi, sahnede koşuşturmaların, girip çıkılan kapıların, sürprizlerin ve yanlış anlamaların bolluğuyla güldürmeye çalışan bir tiyatro türü olan vodvil'in en kötü sinema uyarlamalarından biri olarak nitelendirebiliriz..




Bir hayli kifayetsiz senaryosuyla, tamamen Ufuk Özkan'ın oyunculuk ve güldürü yeteneğine bağımlı olarak ilerleyen film, zorla kahkaha atan sevimsiz tipleri, abartılı jest ve mimikleri, bolca salaklaşmaları, kıytırık sürprizleri ve de saçma sapan gerçekleşen ölümleriyle, seyircisini 'zorlu' bir sınavdan geçiriyor..

Seyretmesi ayrı- bir eleştirmene, lafını etmenin dahi zulüm gibi geldiği filmlerden..



1.5/5



Yönetmen ve senarist: Özgür Özberk
Tür: Komedi
Oyuncular: Ufuk Özkan, Özge Özberk, Ebru Kocaağa, Zeynep Beşerler
Yapım: Türkiye, 2012, 96'