15.10.12

Sammy's avonturen 2 :: Sammy ve Ray Akvaryumda



İki iyi arkadaş olan deniz kaplumbağaları Sammy ve Ray, yumurtadan yeni çıkan, kendilerinin birer minik kopyası gibi olan torunlarıyla ilgilenirken, yasa dışı avlanan balıkçılar tarafından yakalanırlar..

Bu pek değerli -bildiğin film artisti yahu!- deniz tosbağalarını, Burj Al Arab'ın 'uyanık' Arap müdürü hemen satın alır ve dünyaca ünlü binasının içindeki, dünyanın en büyük akvaryumuna koydurur..

Okyanusun 'doğal ve özgür' sularından, dev akvaryumun 'yapay ve tutsak' sularına geçiş yapan iki kafadarın şimdiki maceraları, bir an önce esaretten kurtulmak ve eski mutlu günlerine geri dönmek üzerinedir..





Doğayı sevmenin, ona duyulacak saygıyla ancak mümkün olabileceğinin, aksi halde ortada sevilecek pek bi şey de kalmayacağının uyarısını yapan, dostluk ve dayanışmanın önemini bir kez daha vurgulayan bu 'aile filmi'ni ben zevkle izledim..

Belki, iyi bir aile babası olmamdan kaynaklanıyordu bu, belki de içimde büyüttüğüm o kazık kadar veletten!.

Modern kentlerin, sahip olmakla övündükleri, göz alıcı dev akvaryumların, suda yaşayan bunca canlılar için bir cennet falan değil, tam anlamıyla bir hapishane olduğunu, çok güzel bir şekilde anlatması, özellikle buralarda 'keyifli' saatler geçiren çocukların bilinçlendirilmesi açısından gayet önemli bir film..
Büyükler içinse artık her şey çok geçtir..

İçinde çocuk büyütenlere gelince, onlar gözüme bile görünmesin!.




Sammy’s Avonturen 2 / Sammy’nin Maceraları

Yönetmen: Ben Stassen
Senaryo: Domonic Paris
Tür: Animasyon
Yapım: Belçika, 2012

3 / 5