30.11.12

Un Bonheur N'arrive Jamais Seul :: Mutluluk Üç Çocukla Birlikte Gelir


Bir zamanlar ünlü olan babasından kendisine ismi, genleri ve piyanosu miras kalmış Sacha Keller (Gad Elmaleh), daha çok reklam sektörüne yaptığı jingle'larla geçimini sağlayan bir müzisyendir..

İki çok samimi arkadaşıyla partiden partiye dolaşan, biri gidip biri gelen güzel kızlarla da gecelerini gün eden bu sorumsuz kişi ile biri boşandığı, diğeri de boşanmak üzere olduğu iki kocadan kalma üç çocukla, çok lüks bir hayat yaşayan, kırklı yaşlarda güzel bir kadın olan Charlotte (Sophie Marceau) tanışırlar ya da birbirlerine çarpılırlar..

'İlk görüşte aşk'ın seçkin bir örneğini bizlere sunan bu 'tezat ikili'nin, içine, romantiklik olduğu kadar komiklik de katılmaya çalışılmış aşk macerasına hoş geldiniz..




Tek ortak noktaları Casablanca filmini sevmeleri olan bu ikilinin yaratıcısı James Huth'un, 'Hayat güzeldir' ya da 'Mutlu Son' mottolu bir yönetmen olan Frank Capra'ya olan hayranlığının izlerine aynen rastladığımız filmi izlerken, tarihi boyunca Hollywood'u kopyalayarak malı götürmüş şu bizim Yeşilçam romantik komedilerini hatırlamamak imkânsız..


Anlaşılacağı üzre, bin yıllık tür klişelerini bir bir sıralayan, komedisini de 'slapstick' tarzının en güldürmez trükleriyle dolduran bu filmi izlenir kılan tek unsur, perdeden seyirciye akan olgun ve dolgun güzelliğiyle Sophie Marceau'ydu..




O değil de, Sacha'nın evindeki duvarları süsleyen eski filmlerin afişleriyle ve bazı sahnelerle Hollywood'a göndermeler yapan yapım, müzisyen oğlanın gösteri yapmak üzre gittiği New York'taki, 'Köyden indim büyük kente' temalı, apaçık Amerika hayranlığını sergilediği o ibretlik vaziyet neydi yahu!
Bu yalakalığı görüp de şu benim hassas midemin bulanmaması mümkün mü.. Değil elbet..

Ne diyeyim ki artık ben bu tuhaf kompleks karşısında..
Lan oğlum sen de oraya Paris'ten geldin, ne ki bu yavşak halin!.
Tövbe tövbe..







2.5/5


Un Bonheur N’arrive Jamais Seul / Mutluluk Asla Yalnız Gelmez

Yönetmen: James Huth
Senaryo: James Huth, Sonja Shillito
Tür: Duygusal, komedi
Oyuncular: Gad Elmaleh, Sophie Marceau, Maurice Barthelemy
Yapım: Fransa, 2012, 110′