30.12.12

Dave Holland Quintet'in Yeni Albümü : Critical Mass



Dave Holland Quintet, peşlerinden gelenlerin yollarına ışık olabilecek, yön verebilecek kuvvette bir albümle caz müziğinin kutup yıldızı olma metaforunu üstlenmiş bu sefer, “Critical Mass” diyerek…

Yıldızın baş köşesini kontrbasta Dave Holland, diğer köşelerini; tenor ve soprano saksofonda Chris Potter, trombonda Robin Eubanks, perküsyonlarda Steve Nelson ve davulda Nate Smith temsil ediyor.

Dave Holland geleneksel cazla sadık bir diyalog içerisinde ve kariyeri boyunca öğrendiği her şeyi müziğine taşımaya, bugünde geçerli kılmaya çabalıyor.
“Öğrendiğim ve deneyim edindiğim her şeyi bir araya toplamaya çalıştım. Yaptığım müzik tüm bunları temsil ediyor.” diyor başarılı kontrbasçı.

“Critical Mass”’ın giriş parçası “The Eyes Have It”’i gözlerini babasından alan torunu için bestelemiş Holland. Bir taraftan torununun gözleri oğlunu hatırlattıkça bir taraftan sahip olduğu müzik deneyimi babalık içgüdüsüyle iç içe geçince hisli bir parça ortaya çıkmış.

 Dave Holland’ın New Orleans’a adadığı “Easy Did It” ise bu şehrin, insanının, yaşantısının sesi olmuş.

“Secret Garden” ise Anouar Brahem’in uduna esin veriyor. Holland’ın dediğine göre biraz da Arap kültürünün atmosferini barındıran “Secret Garden”’ın ardından daha yüksek bir tempoda devam eden “Lucky 7” gruba farklı ölçüler ve melodileri keşfetme fırsatı vermiş.

Dave Holland gruptaki herkesin kendi kompozisyonunu yazıp seslendirmesine de önayak olmuş. “Vicissitudes” saksofoncu Chris Potter’ın, “The Leak” davulcu Nate Smith’in, “Full Circle” tromboncu Robin Eubanks’in ve son olarak “sessizliği seven” manasına gelen “Amator Silenti” perküsyoncu Steve Nelson’ın kulağından çıkmış.

Kayda alınmadan önce canlı performanslarda kendini bir yıldan fazla test eden “Critical Mass” şimdi Türkiye’de dinleyicilerine kavuşuyor!



Tracklist :

1.The Eyes Have It
2.Easy Did It
3.Vicissitudes
4.The Leak
5.Secret Garden
6.Lucky Seven
7.Full Circle
8.Amator Silenti




İletişim:
Eray Aytimur
Universal Müzik Türkiye