2.12.12

Jale Çelik : 'Hiç'




Gallery LiNART; hayatın kaosunu “ti”ye alan ressam  adını verdiği sergisine ev sahipliği yapıyor! Hayatı bir kalıp içine sokmaktan hoşlanmayan Çelik”in resimlerinin izleyiciye sınırsız düşünebilme olanağı sağlayan sergisi, 7 Aralık 2012, Cuma günü açılıyor.
Sergi, 5 Ocak 2013 tarihine kadar sanatseverler tarafından Gallery LiNART’ta görülebilir.

Yarattığı resimlere anlam yüklemenin, insanları kısıtladığını ve aslında daha açık fikirli olmaya ihtiyacımız olduğunu düşünen Jale Çelik; içinde “hiç” taşıyan işlerin, izleyicinin algılarını sınırsız bırakmaya olanak verdiğini belirtiyor.
Aksi takdirde, hayatın belli bir kalıba sokulduğunu oysa “hiç”liğin, belirginlikler ile karşılaştırıldığında daha zor ve yaratıcılık gerektirdiğini vurguluyor.
Eserlerini de bu doğrultuda oluşturan Çelik; “Eserler ortaya çıkarken benden sadece yararlanıyor ve dolayısıyla hiçbir şeye yaslanmasını istemiyorum; ne bana, ne bir politik düşünceye ne de bir ideolojiye” diyerek eserlerine isim koymayı tercih etmiyor.




Ankara’da doğup büyüyen Jale Çelik, resim aşkının kendi için başlayan ve biten bir süreç olmadığını vurguluyor. “Çocukluğumda kelimelerin renkleri olduğunu düşünürdüm” diyen sanatçı; “Hatta isimleri duyduğumda dahi kişiler kafamda bir anda renge dönüşüyordu. Çocukluğumda içimde bulduğum bu duygu, sonraları hayatı algılama biçimime dönüştü. Böyle doğdum ve hayatım renklerden oluştu, çalışırken de duygularımı renklendiriyorum, o kadar.” diye ekliyor.

Renkleri ezmeden, çamurlaştırmadan, çarpıcı  bir biçimde kullanmayı seven ve kendini, ellerine teslim eden Jale Çelik; küçük bir duvar büyüklüğünde, üç boyutlu eserler meydana getiriyor. Birçok boya katmanını bir arada kullanarak resme derinlik kazandıran ressam Jale Çelik’in, uluslararası koleksiyonlarda ve Türkiye Resim Heykel Müzesi’nde eserleri buluyor.




Jale Çelik’in “Hiç” adını verdiği sergisi, 7 Aralık 2012 – 5 Ocak 2013 tarihleri arasında Gallery LiNART”ta sanatseverler tarafından görülebilir.


Bilgi için: Gallery LiNART

Tel: (0212) 247 47 29

                 Adres: Abdi İpekçi Caddesi, Gülen Apt.
                 No:24, Daire 4, Nişantaşı, İstanbul

                 Web Sitesi: www.g-linart.com