23.12.12

'Zero Dark Thirty' İçin Ne Dediler



Bir çok yönden çığır açan bir film. Film, baş kahramanı gibi acımasız. Chastain, ikici Oscar adaylığını elde edecek.
Anne Thompson /Thompson on Hollywood

Güçlü bir gerilim. Zero Dark Thirty, tempolu, ağırbaşlı, zekice ve zarif bir şekilde ilerliyor. Kathryn Bigelow, Hollywood’un cesur yönetmeni... Tarzı özgün ve kendinden emin.
Richard Corliss - Time

Bigelow, ikna edici görüntüler ve aksiyon konusunda o kadar başarılı ki; karmaşık sahneleri çekmek onun için hiç problem değil.
Kenneth Turan – Los Angeles Times

Olağanüstü sürükleyici. Chastain daha önce ondan istenmeyen şekilde filmi yürütüyor. Unutulmaz ve derinden hissettiğimiz bir karakter yaratmış. Zero Dark Thirty, Bigelow’un şu ana kadar yaptığı en kişisel film olabileceği kadar en etkileyici film de olabilir, izleyenler  filmi yapanların Maya karakteriyle yansıttığı yoğunluğu sürekli olarak hissediyor.
Todd McCarty – The Hollywood Reporter

Yüksek Gerilimde İnanılmaz Bir Yolculuk! Chastain Olağanüstü.
Peter Travers – Rolling Stone

...Ve Bir Baş Yapıt
Kathyrn Bigelow’un Bin Ladin’i öldürdüğü epik “Zero Dark Thirty”si şu ana kadar yapılmış en tarafsız gözüken “Yaşasın Amerika!” filmi. ...filmin kahramanı silahlı maço bir erkek değil. Erkeklerin sözünün geçtiği dünya da bir kadın, CIA ajanı Maya (Jessica Chastain); hem mecazen hem de gerçek anlamda.. sinemanın parçası olarak olağanüstü dikkat çekici – inanılmaz bir başyapıt. Chastain güçlü bir oyuncu: Vücudunda ki gerilimi okuyabiliyorsunuz. İşkence gören bir teröristin çığlık atışlarını izlerken kollarını sıkıca göğsünde birleştirip, istemsizce gözlerini kaçırıyor. Ama Maya yine de programa uyuyor.
Ve “Zero Dark Thirty”nin sonunda Chastain’ın fiziki hali değişiyor. Artık şüphe duymuyor. Minyon yapılı güzel Maya (Jessica Chastain) Amerikan erkeklerini zayıflıklarını yenmeye zorluyor. “Zero Dark Thirty” bir kadının karanlık tarafının rızasını alıyor; bir kadın yönetmen şu ana kadar çekilen en iyi, tatsız gerilimi yapıyor.
David Edelstein – New York


Ayşıl Özmen
Pazarlama & Halkla İlişkiler
Chantier Films