11.12.12

Universal Soldier: Day of Reckoning :: Evrenin Dandikleri



Amerikan ordusu tarafından, genetik mühendislik, klonlama ve tıbbi tekniklerle insanüstü özelliklerle donatılarak birer android hatta frankeştayn canavarı haline getirilmiş ölü askerlerden oluşan Evrenin Askerleri, bir kez daha karşımızda..

Bu askerlerden biri olan John (Scott Adkins), karısı ve küçük kızıyla mutlu bir hayat sürerken, Luc Deveraux (Van Damme) adamlarıyla eve bir baskın düzenler..

John feci şekilde dövülerek komaya girmiş, zavallı karısı ve kızı da adamın gözü önünde hunharca öldürülmüştür..

Genç adam, komadan -hafıza kaybıyla- çıksa da bu saldırı hep gözünün önündedir..

Bundan böyle tek amacı, kendinin kim olduğunu hatırlamak ve sevdiklerini katleden o adamdan öcünü almaktır..


Önceden izlediğimiz bir takım bilim kurgusal serüvenlerden ilham almış gibi görünen film, vahşeti ve kanı bol tutan, her fırsat bulduğunda da değişik çevre düzenlemelerine uygun ilginç koreografilerle süslü aksiyonu asla ihmal etmeyen bir yapım..


Tamamen Scott Adkins üzerine kurgulanmış filmin isim sıralamasında, Jean-Claude Van Damme ve Dolph Lundgren'in araya çok iyi kaynak yaptıkları görülüyor..
Bu iki 'adı büyük' oyuncu, finale doğru, Adkins'le 'Ters Ninja Kanunu'na gayet uygun bir şekilde dövüşüyorlar da o gül yüzlerini doğru dürüst bi görmüş oluyoruz..



Bir bilgisayar oyunu estetiği sunan, bitmek bilmeyen hem 'ağır çekim' hem de 'sıkıcı' dövüş ve aksiyon sahnelerine eşlik edercesine yavaş ilerleyen film, bu tercihiyle kendine 'sanatsal' bir tarz oluşturmuş gibi görünüyor belki ama, kofti senaryosuna uyum sağlayan mantık ve devamlılık hatalarıyla falan vasata bile yaklaşamıyor..


  2 / 5


Universal Soldier: Day of Reckoning / Evrenin Askerleri: İntikam Günü

Yönetmen: John Hyams
Senaryo: John Hyams, Doug Magnuson
Tür: Aksiyon, bilimkurgu, gerilim
Oyuncular: Jean-Claude Van Damme, Dolph Lundgren, Scott Adkins
Yapım: ABD, 2012, 114'