1.1.13

Bachelorette :: Nikâhta Melanet Vardır


Lise yıllarında birbirlerini bularak bir arkadaş grubu oluşturmuş ve kendilerine -aklımda kaldığı kadarıyla sanırım- 'Şıllık Suratlılar' adını vermiş üç kız, Regan (Kirsten Dunst), Gena (Lizzy Caplan) ve Katie (Isla Fisher) -büyük ihtimal- 'münasip bir adamla evlenebilme' çabalarıyla geçirdikleri uzun yılların sonunda aldıkları bir haberle, oldukça derinden sarsılırlar..

Aynı lisenin, 'domuz suratlı' lakabıyla meşhur şişman kızı Becky (Rebel Wilson) evlenmek üzeredir..

'En düşük ihtimal' gerçekleşmiş, olan olmuştur..

Şimdi artık sıra, evlenmekte olan arkadaşlarının düğün organizasyonuna yardımcı olmaya gelmiştir..

Regan'ın liderliğinde toplanan 'problem kumkuması' kızların her biri, yeniden bir araya gelirken -doğaldır ki- kendi özel hayatlarının binbir sorunlarını da beraberlerinde getirirler..


Sevgilisi olduğu halde -hayat şartları nedeniyle- onsuz idare edebilmenin yollarını arayanlar, ateşi sönmüş eski aşklarını yeniden bulup canlandırmaya çalışanlar, yeni aşkların umarsız yolculuğunda debelenenler ve turnayı gözünden vurduğu sanarak ağzı kulağında dolaşan şebelek kılıklı gerzekler.. Yani yeni evliler!.


Yönetmenliğini ve senaristliğini Leslye Headland'ın üstlendiği bu romantik komedi, tempolu akışıyla fazla sıkmayan, sade suya tirit içeriğiyle kolayca izleniyor..


Mizahı pek üst düzey olmasa da zaman zaman güldürmeyi başaran film; olaylarda abartıyı tercih etmesine karşın, uçuk tipler yaratmaktan uzak olmaya çalışılmış gerçekçi karakterleriyle -muadillerine göre- önemli bir fark yaratıyor..


  2.5 / 5


Bachelorette / Bekarlığa Veda

Yönetmen ve senarist: Leslye Headland
Tür: Komedi
Oyuncular: Kirsten Dunst, Isla Fisher, Lizzy Caplan
Yapım: ABD, 2012, 87'