11.1.13

'Fikriye ve Latife – Mustafa Kemal’i Sevdim'


Almanya’da büyüyen Türk oyuncu, yönetmen ve yazar Dilruba Saatçi’nin, bir devre ışık tutan oyunu “Fikriye ve Latife – Mustafa Kemal’i Sevdim”; iki yıl aranın ardından, 17 Ocak 2013, Perşembe akşamı saat 20:30’da Tiyatro Karnaval Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan Sahnesi’nde tiyatro severlerle buluşacak!

Mustafa Kemal’e aşık iki kadının duygularını, çelişkilerini, pişmanlıklarını, farklılıklarını, benzerliklerini ve vazgeçemedikleri büyük sevdalarının aynı sahneye taşındığı ödüllü oyun “Fikriye ve Latife – Mustafa Kemal’i Sevdim”; Saatçi’nin hem oyunculuk, hem de yazarlık konusundaki müthiş yeteneğini ortaya koyuyor.
Modern bir sunumla kurgulanan oyunda; epik ve dramatik anlatıma müziğin yanı sıra Saatçi’nin muhteşem koreografisi ile danslar eşlik ediyor.


1972 yılında İstanbul’da doğan, 10 yaşında ailesiyle birlikte Berlin’e yerleşen ve çocukluk yıllarında özel okullarda dans ve tiyatro eğitimleri alan Dilruba Saatçi; Berlin’de girdiği müzik okulundan 1992 yılında, aynı yıl Viyana’da girdiği Hochschule für Musik und Darstellende Kunst an der Stadt Wien’in müzikal bölümünden ise 1995 yılında mezun oldu. Tiyatro ve televizyonda çok sayıda rolle izleyici karşısına çıkan Saatçi; dramaturg, reji asistanı, koreograf olarak da sayısız projeye imza attı.

Dilruba Saatçi’nin, zaman içinde unuttuğu Türkçesini ilerleterek 2004 yılında kaleme aldığı “Fikriye ve Latife, Mustafa Kemal’i Sevdim” isimli oyununun dünya prömiyeri aynı yıl Berlin’de gerçekleşti. 2006 yılında İstanbullu izleyicilerle buluşan oyun, Türkiye’nin birçok kentinde 100’ü aşkın salonda sahnelendi. VIII. Lions Tiyatro Ödülleri’nde Tek Kişilik Prodüksiyon Ödülü’ne layık görülen, 2009 yılında ise TBBM Başkanı Köksal Toptan’dan tiyatro dalında başarı plaketi alan oyun; Türkiye’nin yakın tarihi için çok önemli iki kadının aşk mücadelesini tiyatro sahnesine taşıyor.


“Fikriye ve Latife, Mustafa Kemal’i Sevdim”, farklı kültürlerde ve sosyoekonomik şartlarda yaşayan, ortak noktaları Mustafa Kemal’e duydukları aşk olan iki kadını modern bir yorumla, müzik ve dans eşliğinde tiyatro izleyicisine aktarıyor. Romantik, zarif, akıllı, çalışkan, hasta ve Mustafa Kemal’e olan aşkında gerçek dışı düşünen Fikriye Hanım karakteri ile kendinden emin, eğitimli, cesur, kıskanç, zaman zaman verdiği sert tepkiler yüzünden pişmanlıklar yaşayan, aşkını istediği gibi iletemeyen Latife Hanım karakterleri arasında ustalıkla geçiş yapan Dilruba Saatçi; iki kadının yaşadıklarını taraf tutmadan anlatıyor.

İki kadına, sözcükleri ve bedeniyle hayat verirken ruha işleyen bir oyunculuk sergileyen Dilruba Saatçi’nin “Fikriye ve Latife – Mustafa Kemal’i Sevdim” adlı oyunu; 17 Ocak 2013, Perşembe akşamı saat 20:30’da Tiyatro Karnaval Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan Sahnesi’nde sergilenecek.



Bilgi için:  http://fikriyevelatife.com/