22.1.13

Köprüde Buluşmalar : Cannes Film Festivali



Avrupa ve Türkiye’den sinema profesyonellerini, düzenlenen atölye ve panellerde bir araya getiren “Köprüde Buluşmalar”ın sekizincisi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Akbank sponsorluğunda 30 Mart-14 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek 32. İstanbul Film Festivali’nde gerçekleştirilecek.

“Köprüde Buluşmalar” çerçevesinde 10 Nisan Çarşamba ve 11 Nisan Perşembe günlerinde, bu yıl altıncısı düzenlenecek “Film Geliştirme Atölyesi”nin yanı sıra, yıl boyunca paneller de gerçekleştirilecek.

“Köprüde Buluşmalar” çerçevesinde, yıl boyunca gerçekleştirilecek panellerin ilki, İstanbul Film Festivali ve Cannes Film Festivali işbirliği, Fransız Kültür Merkezi ve SEYAP ortaklığı, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle 24 Ocak Perşembe günü 14.00’te Fransız Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.

Panel kapsamında Cannes Film Festivali Marketi Yöneticisi Julie Bergeron ile Cannes Film Festivali Cinefondation Direktörü ve Dünya Sinema Fonu Yöneticisi Georges Goldenstern Türkiye’den sinemacılarla bir araya gelecek.

Panelde ayrıca 2011 yılında Producers Network’e katılan Enis Köstepen (yapımcı, Bulut Film), 2009 yılında L’Atelier’e Bizim Büyük Çaresizliğimiz (Seyfi Teoman) projesi ile katılan Nadir Öperli (yapımcı, Bulut Film) ve 2010 yılında Sesime Gel adlı projesi ile seçilmiş olan Hüseyin Karabey (senarist, yönetmen, yapımcı, Asi Film) deneyimlerini paylaşırken, atölyelerin projelerine olan katkısından bahsedecekler.

Moderatörlüğünü Eurimages Türkiye Temsilcisi Mehmet Demirhan’ın yapacağı panel 24 Ocak Perşembe günü 14.00–17.00 arasında Fransız Kültür Merkezi’nde, ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Programla ilgili ayrıntılı bilgiyi aşağıda bulabilirsiniz.

“Köprüde Buluşmalar” ve İstanbul Film Festivali hakkında ayrıntılı bilgi için:
film.iksv.org

“Köprüde Buluşmalar” ve İstanbul Film Festivali’ni sosyal medyada takip etmek için:
facebook.com/koprudebulusmalar

facebook.com/istanbulfilmfestivali

twitter.com/istfilmfest