4.1.13

“Üç Teknik - Üç Sanatçı” Gallery LiNART'ta



Gallery LiNART, yeni yılın ilk ayında karma sergiye ev sahipliği yapıyor!
Yenilikçi sanat galerisi Gallery LiNART; 10 Ocak – 9 Şubat 2013 tarihleri arasında Ersan Deveci, Pınar Du Pre ve Ozan Oganer’in eserlerinin yer aldığı “Üç Teknik - Üç Sanatçı” adlı karma sergiyle modern sanat tutkunlarını bir araya getiriyor.

Çalışmalarını, askeri geçmişinden hareketle şekillendiren Ersan Deveci eserlerinde; militarizm algısını kişisel ve toplumsal bellek bağlamında irdelerken, söylemini alışılageldik politik göndermelerin dışında, sembolleştirmelerden uzak, tamamen plastik anlatımın gücünü kullanarak görünür kılıyor.
Aynı zamanda Ersan Deveci; savaş araçlarının gerçek amacını tam olarak bilmeksizin, onlara hayranlık duyan bir çocuğun bakış açısı ile birer düş ve oyun nesnesine dönüştürerek sanatseverlere sunuyor.


Alüminyum kompozit yüzeylere boya tabancası ile çalışan ve enamel boya üzerine epoksi uygulayarak eserlerine rölyef etkisi kazandıran sanatçının, çalışmalarında kullandığı endüstriyel malzemeler, eserlerin içeriği ile paralellik oluşturuyor.


 Pınar Du Pre’nin resimleri; günlük hayatımızın dokunulabilir gerçekliğinin, dünyadaki her şey gibi yanıltıcı bir şekilde, sanal olduğunu göstermeyi hedefliyor.
Bilimsel bulgulara göre beyinlerimizin, “dış dünyayı” her seferinde plastik gibi şekillendirdiğini ve bu dünyanın bize “gerçek” gibi geldiğini belirten Pınar Du Pre; tekniğiyle bu “gerçeğin” bir yanılgı olduğunu anlatmaya çalışıyor. Sanatçının, eserlerinde kullandığı dijital sanatlar, algımızın sanallığını yansıtırken; akrilik, varak ve “epoxy” gibi klasik sanat araçları da, gerçekliğimizin yaratılmış ve dokunulabilir tarafını yansıtıyor.


Ozan Oganer; bambaşka bir tarzla sanatseverlerin karşısına çıkıyor ve heykel sanatına, dantel, iğne oyası gibi yapım süreci meşakkatli aynı zamanda kadınların el izlerini taşıyan dekoratif bir malzeme kazandırıyor. Ozan Oganer; Türk toplumunda, sosyo- kültürel hayatta önemli bir yer tutan, geleneksel bir algıya sahip, sembolik anlamlar taşıyan danteli; bu sergide ölümle yaşam temalarını vurgulamak için kullanıyor. Kaybettiğimiz değerlere önem verilmesi gerektiğini ifade eden sanatçı, çalışmalarında “ölüm ve koruma” iç güdüsüne göndermeler yapıyor.

Gallery LiNART’ın birbirinden farklı eserleri bir araya getirdiği  ‘‘Üç Teknik - Üç Sanatçı’’ adlı karma sergisi; 10 Ocak – 9 Şubat 2013 tarihleri arasında sanatseverler tarafından görülebilir.


Bilgi için: Gallery LiNART

Tel: (0212) 247 47 29

                 Adres: Abdi İpekçi Caddesi, Gülen Apt.

                 No:24, Daire 4, Nişantaşı, İstanbul

                 Web Sitesi: www.g-linart.com