25.2.13

A Good Day to Die Hard :: Twist'e Gel!.


İlk kez 1988 yılı yapımı Die Hard ile tanıştığımız, attığı dayaklarla daha da artan, yedikleriyle de azalmayan neşesiyle hatırladığımız New York polisi John McClane, yeniden karşımızda..

İlerleyen yaşına rağmen formundan pek bi şey kaybetmeyen, esprilerinin komikliği ise sanki biraz azalan John, bu yeni macerasında, yetenekleri tıpkı kendisine çekmiş CIA ajanı oğlu, Jack'in peşine düşer..

Biricik oğlunun belaya bulaşmamasını isteyen 'sorumlu' bir baba olarak, Jack'i elinden tutup memlekete getirmeye kararlı bi şekilde Moskova'ya giden baba John -tam da beklendiği gibi- oğluyla birlikte Rus yer altı güçlerinin işlerine bulaşacaktır ki, 'Allah zavallı Rus mafyasına yardım eylesin!' demekten başka bir şey elimden gelmiyor..

On filmlik aksiyona, yirmi kulak zarı patlatabilecek patlamalara sahip film, klişelerle dolu sıradan senaryosunu, muhtelif 'twist'lerle renklendirmeye çalışıyor..



Sonuçta, 'bana aksiyon olsun bilader' diyen, ama daha fazlasına pek de ihtiyaç hissetmeyenleri doyuma ulaştırabilecek özelliğe sahip -araba takip sahneleri gerçekten de müthiş- film, izleyicisinden ayrıca, anca yüzde onu gıdıklayabilen John McClane esprilerine tahammül etmesini de bekliyor..




A Good Day To Die Hard / Zor Ölüm: Ölmek İçin Güzel Bir Gün

Yönetmen: John Moore
Senaryo: Skip Woods, Roderick Thorp
Tür: Aksiyon, polisiye, gerilim
Oyuncular: Bruce Willis, Jai Courtney, Sebastian Koch
Yapım: ABD, 2013, 97'

5   /10