7.2.13

Movie 43 :: Derisi Kalın ve Midesi Sağlam Yaratıklar İçin Bir Komedi


Biri bilgisayar dehası üç çocuğun didişmeleriyle başlayan ve sonunda da dünyanın sonunu getirecek olan kıyamete kadar uzanan, saçma olduğu kadar da komik bir süreci anlatan bir bölümün etrafında sıralanan, birbirlerinden bağımsız on bir kısa filmden oluşan bir kolaj film..

Cinsellik üzerine aklınıza gelebilecek her şeyin ortak paydayı oluşturduğu filmlerin varlığı, üç çocuğun arasında gelişen bir şaka üzerine İnternette Movie 43 adlı filmi aramalarıyla ortaya çıkar..

İnternetin derinliklerinden çıkan, absürtlükte ve cinsel cürette sınır tanımayan bu filmleri biz de o çocuklarla birlikte izleriz..

On bir kısa filmi gevşek de olsa birbirine bağlı tutan ve saçmalıkta, filmi oluşturan tüm kısaların üstüne çıkan, ergen çocukların karıştığı heyecan dolu o 'asıl' macerayı (Doğrusu hangi bölüm 'heyecan' dolu değil ki!) kabullendiğiniz an, bu tümüyle 'zor' filmin de dünyasına rahatlıkla girebiliyorsunuz..



İşte bundan sonra -tüm absürtlüğü bir yana- fazlasıyla iğrenç, hatta tiksinç, ama bir o kadar da yaratıcı, şaşırtıcı ve fena halde de güldürücü bir gösteri deneyimi yaşayacaksınız..

Cinselliğe ve muhtelif iğrençliklere hassasiyet gösteren bünyelere hiç tavsiye etmediğim bu film -bencileyin- derisi kalın ve midesi sağlam yaratıkları bi güzel eğlendirecektir ki garantisi de benden..



Tamam.. On bir farklı yönetmenin pek çok yıldızı bir araya getirdiği kolaj özellikli bu çalışmanın tam bir 'sinema' duygusu yaşattığı elbette söylenemez; ama, şu sıralar moda olan 'kısa filmlerden uzun metraj yaratma' türünün muhtelif örnekleri arasında, 'pis ama eğlenceli bir yer'e sahip olduğu, rahatlıkla söylenebilir..





Movie 43 / Çatlak Film

Yönetmen: Bob Odenkirk, Elizaveth Banks, Steven Brill, Steve Carr, Rusty Cundieff, James Duffy, Griffin Dunne, Pete Farrelly, Patrik Forsberg, Will Graham, James Gunn, Brett Ratner, Jonathan van Tulleken
Senaryo: Steve Baker, Will Carlough, Jacob Fleisher, Patrik Forsberg, Matt Portenoy, Greg Pritikin, Rocky Russo, Jeremy Sosenko, Elizabeth Wright Shapiro
Tür: Komedi
Oyuncular: Emma Stone, Stephen Merchant, Richard Gere
Yapım: ABD, 2013, 90'

  3 / 5