24.3.13

15’inci Siemens Opera Yarışması Başlıyor!


Bu yıl 15’inci kez düzenlenen ve bugüne kadar birçok opera sanatçısının profesyonelliğe uzanan kariyerinde önemli bir basamak oluşturan Siemens Opera Yarışması Türkiye’de opera sanatının gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştiriliyor.
Opera sanatçısı olsun olmasın bu sanata ilgi duyan ve kendine güvenen herkesin katılabileceği yarışmaya başvurular 24 Mayıs tarihinde sona erecek.
Ön elemeleri 28-29 Mayıs’ta, finali ise 30 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan yarışmanın sonuçları 31 Mayıs Cuma günü düzenlenecek olan galada açıklanacak.

15’inci Siemens Opera Yarışması’nın jürisinde; Devlet Opera ve Balesi Başrejisörü Yekta Kara, Devlet Sanatçısı Mete Uğur, Karlsruhe Operası Genel Sanat Yönetmeni Peter Spuhler, Nurnberg Operası Genel Müdürü Peter Theiler yer alacak.

Siemens Opera Yarışması’nda dereceye girenler, dünyanın en prestijli operalarında yer alma fırsatının yanı sıra çeşitli ödüller de kazanacak. Yarışmanın birincisi Karlsruhe Operası’nda bir yıllık burs ve Goethe Institut Inter Nationes İstanbul’da 4 aylık Almanca öğrenimine hak kazanırken ikinciye Salzburg Mozarteum Müzik Akademisi’nde 6 haftalık yaz bursu ve Goethe Institut Inter Nationes İstanbul’da 2 aylık Almanca bursu, üçüncüye ise 2.000 Euro para ödülü verilecek.


Bilgi için Global Hill+Knowlton Strategies / 0212 270 5232 – 0530 112 46 87