14.3.13

Louis Sclavis Atlas Trio : Borusan Müzik Evi’nde


Müziğini “paradoks” olarak tanımlayan, serbest cazdan film müziklerine, Afrika müziğinden neoklasik kompozisyonlara farklı türleri müziği içinde eriten Louis Sclavis, bu kez heyecan verici Atlas Trio projesiyle müzikseverlerin karşısında.

2012 yılı sonunda yayımladıkları Sources albümleriyle ilk kez İstanbullu müzikseverlerle buluşacak olan üçlü için Sclavis, “Bu grup bir araya gelene kadar hiç üretilmemiş bir müzik vardı. Aklımdakileri müzisyenlerle paylaştığımda hepsinin kafasının üzerinde dev birer soru işareti gördüm” diyor.

Sclavis, müzisyen arkadaşları ile çaldığı bestelerini bu şekilde tanımlarken, bahsettiği “soru işareti” aslında gayet açık. Bu sorular cevaplarını orijinallikte, soyut olgularda ve notaların gelişigüzel ama bir ifade bütünlüğü içinde sunuluşunda yatıyor.
Kırk yılı aşkın süredir beste yapan Sclavis’nin yarattığı yeni seslerin ve dokuların arasında dinleyiciye tanıdık gelen oda müziği, minimal etkiler, serbest caz ve avant-rock hislerini yakalamak mümkün.
Bu müziği yine bestecisinin, yani Sclavis’in sözleriyle anlatmak gerek: “Hem orkestrasyon hem da estetik uyum bakımından, en orijinal toplulukların yaptığı hiçbir müzikten bir şeyi çağrıştırmıyor.”

Emprovize müziğin, yazılmış müzikten daha önemli olduğunu söyleyen Sclavis, “Ancak çalışma disiplini olmadan müzisyen özgürce doğaçlama yapamaz” diyor.
Louis Sclavis Atlas Trio, 15 Mart Cuma akşamı saat 20.00’de  Borusan Müzik Evi’nde.



LOUIS SCLAVIS ATLAS TRIO

LOUIS SCLAVIS : Klarnet

BENJAMIN MOUSSAY : Piyano, Fender Rhodes, klavye

GILLES CORONADO : Elektro gitar