25.4.13

Texas Chainsaw 3D :: Geleneksel Leatherface Testere Şenliği


Yıllar önce Texas'ın küçük bir kasabasında vuku bulan korkunç bir katliamdan kurtulan ve bir ailenin sahiplendiği bebek, artık kocaman bir genç kız olmuştur..
Ki bu şahane güzelliğe tanık olanlar ona halâ 'bebek' demekten kendilerini alamazlar..

Kendisine Heather Miller (Alexandra Daddario) da diyebileceğiniz bu 'şanslı' kıza gelen bir mektup, büyükannesinden kendisine bir malikânenin miras kaldığı haberini verir..

Nedense buna hiç şaşırmayan Heather, biri sevgilisi olmak üzere, üç arkadaşıyla birlikte yola çıkar..
Yoldan alıp da aralarına kattıkları bir otostopçuyla birlikte, 'kurbanlık' kadroyu oluşturmanın mutluluğuyla, muhteşem görünümlü malikâneye varırlar..


Burada kendilerini karşılayan avukatın verdiği, anneannenin uyarı mektubunu açıp da okumayan Heather'ın bu hatası pahalıya mal olacaktır..

Yıllar önce yaşanan o uğursuz günden beri evin bodrumunda varlığını sürdüren bir 'büyük bela', sanki sabırla onları beklemiştir..




Baylar bayanlar, lütfen yerlerimizi alalım..
Muhtelif cins ve ebatlarda dizel motorlu testereleriyle maruf Leatherface'ın, bol kanlı kovalamacalı, insan kesme, çengele geçirme şenliği başlıyoor!.

İllaki 'cömert dekolteli' güzel kızlarla, iki üç tane de oğlanı bir arabaya doldurup şehir dışında bir yere göndermek, sonra da eli kanlı bir psikopatı bunlara musallat etmekten ibaret 'slasher' klişesini harfi harfine uygulayan bu film, 1974 yılında çekilen The Texas Chainsaw Massacre'ın kaldığı yerden maceraya devam ediyor..
Fakat aynı zamanda bu -bitmek bilmez- serinin altıncı filmi de oluyor..




Bir geleneği daha bozmayarak, en silik tipi en kısa sürede öldüren, mantıksızlığın zirvelerinde dolaşırken adeta seyircisine nanik yapan bu saçma sapan korku filmi beni hiç ırgalamadı; ama belki sizi eğlendirebilir..
En iyisi, ben sizi tutmayayım..



1.5/5


Texas Chainsaw 3D / Teksas Katliamı 3D

Yönetmen: John Luessenhop
Senaryo: Adam Marcus, Debra Sullivan
Tür: Korku, gerilim
Oyuncular: Alexandra Daddario, Trey Songz, Scott Eastwood
Yapım: ABD, 2013, 92'