5.6.13

DOCUMENTARIST 3 gün uzatıldı


DOCUMENTARİST İstanbul Belgesel Günleri, programına direniş belgeselleri ekleyerek festivali uzatma kararı aldı.
Kapanış ve ödül töreni 9 Haziran akşamı Gezi Parkı’nda yapılacak.
Alan Berliner’in tüm filmleri de önümüzdeki günlerde ücretsiz gösterilecek.

DOCUMENTARIST 2013, Türkiye’de eşi benzeri görülmemiş bir direnişin yaşandığı tarihi bir haftaya denk geldi.
Festivale Brezilya, ABD, Yunanistan, Hollanda, Fransa, Filistin, İsrail, Bosna Hersek, Britanya, Almanya, Romanya ve İsviçre’den katılan 20’ye yakın konuk hayatlarının en ilginç günlerini yaşadılar.
Festival ekibi ve konukların çoğu gündüz saatlerini salonlarda, geceyi ise Taksim Gezi Parkı’nda geçirdi.


Usta belgeselci Alan Berliner “3 günden hayatım değişti” diyerek, belgesel eğitmeni ve dağıtımcı Irena Taskovski yola çıkarken “Maskemi de alıp geliyorum” mesajı ileterek bu coşkuyu bizimle paylaştı.

DOCUMENTARIST ekibi bu coşkuyu uzatmaya ve programına direniş filmleri de ekleyerek festivali 9 Haziran’a kadar uzatmaya karar verdi.
“Gerçeği solumak için belgesel” şiarıyla ve gaz maskeli posterleriyle yola çıkan festival, ayrıca Gezi Parkı’nda Revir’in önünde kurulu olan perdesinde (Gezi Oteli’nin karşısı) yaptığı gösterimleri festival boyunca her gece sürdürecek.

Bugün ve yarın (5-6 Haziran) Fransız Kültür Merkezi (12:00 ve 16:00 seansları), SALT Beyoğlu, Dutch Chapel, Aynalı Geçit Etkinlik Mekanı ve St Joseph Lisesi’nde normal program akışı devam ederken, festivalin ilk günlerinde kapalı kalan mekanlar nedeniyle gösterilemeyen filmler son üç gün (7-8-9 Haziran) SALT Beyoğlu ve Aynalı Geçit Etkinlik Mekanı’nda ücretsiz olarak gösterilecek.
Ayrıca İstanbul’da bir Sinema Dersi vererek ülkesine dönen Alan Berliner’in tüm filmleri önümüzdeki günlerde Akbank Sanat’ta seyirciyle buluşturulacak. Festivalle ve ek programla ilgili ayrıntılı bilgi festival web sitesinde bulunabilir.
Gösterimler ücretsiz yapılacak.
Herkesi, gaz masklerini yanına alarak belgesellerle “gerçeği solumaya” davet ediyoruz.

Detaylı bilgi: www.documentarist.org