5.7.13

The Call :: Lütfen beni kurtarın!.


Jordan (Halle Berry), bizim 'Polis İmdat 155' hattının Amerikancası olan '911 Acil yardım' hattında telefonlara bakan, acil olayların bilgisini görevli birimlere aktararak onları yönlendiren, esmer, hoş bir bayandır..

Bir gün merkezi arayan genç bir kız sesi, evine zorla giren biri olduğunu ve hayatının tehlikede olduğunu söyler..
Polis oraya ulaşana kadar Jordan, kıza onu tehlikeden uzak tutacak yönlendirmeler yapar..

Zavallı kız, tam adamdan kurtulmuşken, kapanan telefonunu Jordan'ın araması üzerine, sesi duyan saldırgan tarafından yakalanır..

Polis, ortadan kaybolan kızın cesedini bulduğunda, yaptığı hayati hatanın etkisiyle zaten bunalıma girmiş kahramanımız, iyice yıkılacaktır..

Aradan altı ay geçmiş, telefonlara bakma görevinden alınan Jordan, merkeze yeni alınan elemanlara eğitim vermeye başlamıştır..
Yine bir 'yerinde eğitim' sırasında merkeze gelen bir telefon, "Kaçırıldım, lütfen beni kurtarın!" diye yalvaran başka bir kıza aittir..




Michael (Michael Eklund) adlı bir psikopat tarafından bir arabanın bagajına konarak, bilinmeyen bir yere kaçırılan genç kızın adı Casey (Abigail Breslin)'dir..
Telefona bakan yeni eleman, aradığı cep telefonu üzerinden mevkisi de belirlenemeyen Casey'nin 'imkânsız' durumuna çare bulamayınca, işin başına yeniden Jordan geçer..
Kahramanımız, bu sefer hata yapmamaya ve kaçırılan kızı sağ salim kurtarmaya kararlıdır..




The Call, kariyerine baktığımızda Tv dizilerine boğulmuş gibi görünen, ama özellikle, mükemmel bir gerilim drama olan The Machinist (2004) ile anımsadığımız yönetmen Brad Anderson'a pek de yakıştıramadığım bir polisiye gerilim..

Sakın yanlış anlaşılmasın, bu eleştiri, filmin kötü olduğu anlamına gelmez; ama, vadettiği gerilimin hakkını verirken, senaryodaki bazı absürtlüklerin yanı sıra, kimi zayıflıklarla malul olarak da, iyi ve doyurucu olmayan bir vasatlığı işaret eder..




Başta Halle Berry'nin, sonra da Abigail Breslin ve Michael Eklund'un oyunculuk performanslarıyla belli bir düzeye çıkan, gerilim dozajının sürekliliğini korumasıyla da dikkat çeken filmin en değerli tarafı, suç unsurlarına, 911 Acil yardım hattı üzerinden bakmanın özgünlüğünü taşımasıydı..





The Call / Acil Arama

Yönetmen: Brad Anderson
Senaryo: Richard D’Ovidio
Oyuncular: Halle Berry, Abigail Breslin, Michael Eklund
Yapım: 2013, ABD, 94'

3  /5




2 yorum:

  1. Adsız5.7.13

    Hale Berry'nin başarılı oyunculuğu ve 911'in filmlerin dışında keşfettiğimiz "çalışan" yanı bence filmi izlemeye değer kılmış. Konu oldukça sıradan ama bu zor görevi yapanların stresi, suçluluk duyguları ve uzun vadedeki psikolojik etkileri bence filmin ana teması..

    YanıtlaSil
  2. Film, son 30 dakikada çöküyor. Senarist hikayeyi nasıl bağlayacağına karar verememiş gibi. Bir ihtimal de yapımcı müdahalesi..

    En nihayetinde Halle Berry'e yaramış bir film, hayrını görsün..

    YanıtlaSil