12.8.13

"La Vie d'Adèle" Filmekimi 2013'de


İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl 12. kez düzenlenecek Filmekimi Vodafone FreeZone sponsorluğunda, 28 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında yapılacak.
Filmekimi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sinema keyfini Ekim ayı boyunca Türkiye’nin farklı kentlerine taşımaya devam edecek.

İlk kez gösterildiği Cannes Film Festivali'nde hem eleştirmenler hem de izleyiciler tarafından büyük ilgi görerek festivalin büyük ödülünü kazanan Abdellatif Kechiche'in son filmi Blue Is The Warmest Colour / La Vie d'Adèle (Chapitres 1&2) Filmekimi kapsamında izleyicilerle buluşacak.

Başkanlığını Steven Spielberg'in yürüttüğü Cannes Film Festivali jürisi, yönetmen Abdellatif Kechiche'le birlikte başrol oyuncuları Adele Exarchopoulos ile Lea Seydoux'yu da Altın Palmiye'ye layık gördü.

Cinselliğe çekincesiz yaklaşımı  ve gerçekçiliğiyle sansür ve sanat tartışmalarına yol açan La Vie d'Adèle (Chapitres 1&2) / Blue Is the Warmest Color, iki genç kızın yıllara yayılan birliktelikleri üzerinden yaşamı ve aşkı sorguluyor.
Film, Julie Maroh’nun “Le bleu est une couleur chaude” adlı romanından sinemaya uyarlandı.
Yönetmen Kechiche'in 2008'de Balıklı Bulgur, 2011'de ise Siyah Venüs adlı filmleri İstanbul Film Festivali'nde gösterilmişti.


Filmekimi’nin on ikinci yılında 40’a yakın film izleyicilerin karşısına çıkacak.

 Filmekimi biletleri, 21 Eylül tarihinden itibaren Biletix satış sistemi ve Filmekimi gişelerinden satışa çıkıyor.

Lale Kart sahipleri için ön satış günleri 18 Eylül’de başlıyor.

Filmekimi'ni sosyal medyada takip etmek için:
facebook.com/filmekimi
twitter.com/filmekimi_2013



Ayrıntılı bilgi için: filmekimi.iksv.org