30.8.13

The Mortal Instruments: City of Bones / Ölümcül Oyuncaklar: Kemikler Şehri


Cassandra Clare’in kaleme aldığı tüm dünyada satış rekorları kıran fantastik serinin ilk kitabının uyarlaması “Ölümcül Oyuncaklar – Kemikler Şehri” filmi 30 Ağustos’ta sinemalarda!

Brooklyn’de sessiz sakin hayatına devam eden Clarissa Fray (Lily Collins)’in hayatı bir gün şaşırtıcı ve olağanüstü şeyler görmeye başladığında değişir.
Annesi (Lene Headey)’in de bir anda ortadan kaybolması, Clary’nin endişelerini arttırır.
Clary ve yakın arkadaşı Simon (Robert
Sheehan) annesini bir süre ararlar.
Bir gece klübünde cinayeti gören tek kişi olan Claire’in yaşadıkları, onu Gölge Avcıları’nın saklı dünyasındaki karanlık sırları keşfetmesine, yarı insan yarı melek savaşçılarının yüzyıllardır insanları şeytanlardan koruduklarını öğrenmesine neden olur.

İblisler, büyücüler, vampirler, kurt adamlar ve bir çok doğaüstü sakinle çevrili Gölge Avcıları’nın dünyasında Clary, genç gölge avcılarına katılır.
Jace (Jamie Campbell Bower), Isabelle (Jemima Batı) ve Alec (Kevin Zegers)’le güçlerini birleştirip annesinin geleceğine ahahtar tutarlar.

Sahip olduğu güçlerin daha önce hiç farkında olmayan Claire, kendini bile hayrete düşürecek bir yolculuğa çıkmaya hazırdı ve macera başladı…

Harald Zward’ın yönetmenlik koltuğuna oturduğu Ölümcül Oyuncaklar –Kemikler Şehri’nde başrolleri; Lily Collins, Jamie Campbell Bower, Robert Sheehan, Kevin Zegers, Lena Headey, Kevin Durand ve Godfrey Gao paylaşıyor.

Tüm dünyada fenomen olan Ölümcül Oyuncaklar serisinin yazarı Cassandra Claire “Bir yazar olarak kafamda yarattığım hikayenin tüm dünyada fenomen olması ve şimdi de ilk kitabın filminin çekiliyor olması benim için son derece gurur verici.
Kitap tamamen bir genç kızın yapabileceklerinin boyutunu öğrenmesinden yola çıkılarak yazıldı. Kitabın bu kadar popüler olma nedeni de bu, hayran kitlesi de kendini keşfeden insanlardan oluşuyor.”

Filmin yapımcısı Carmody “Kitap üzerinde iki sene çalıştık. Kitapların hayranları bu süreci de son derece ilgiyle beklediler. Bu denli fazla takipçisi olan ve tüm dünyada fenomen olan bir kitabın filmini yapmak bıçak sırtında yürümek gibidir. Kitaptan kopamazsınız ve tek bir hatanızda tüm nefreti üzerinize toplarsınız. Bu sebeple iki senelik hassas bir çalışmanın ardından bu fantastik öyküyü çekmeye başladık ve her şey hayal ettiğimizden daha iyi sonuçlandı.”
“Filmin tüm süreçlerine hâkim olan hayranları tabii ki oyuncular belirlenirken de yorumlarını gönderdiler. Daha önce birçok film yaptım, hayran kitlesi olan kitap uyarlamalarının filmlerini de yaptım ama böyle bir olayı ilk kez yaşadım.

Kitabın yazarıyla uzun bir zaman filmin oyuncuları için görüşmeler yaptık. Lily Collins, yazarın kafasında yarattığı Claire karakterine birebir uyuyordu ve başrol Lily Collins’in oldu. Bu habere serinin hayranları da son derece
sevindiler. Biz de onu seçtiğimiz için haklı olduğumuzu gördük. Claire’in en yakın arkadaşı Simon’da filmin favori karakterlerinden biri. Claire’e senelerdir aşık olan Simon aşkını bir türlü itiraf edemeyen, samimi arkadaşından hiçbir koşulda kopmak istemeyen eğlenceli kankalığına devam etmek zorundadır. Bence filmin en güçlü karakteri hatta benim kahramanım bile diyebilirim, çünkü Simon filmde doğaüstü güçleri olmayan tek karakter Clark Kent gibi düşünün.
Simon rolü için de filmin hayran gruplarından sürekli duyduğumuz isim Robert Sheehan oldu.
Oyunculuğunu çok beğendiğimiz ve aklımıza yatan Robert da kitabın hayranı çıkınca, ikna etmek konusunda pek zorlanmadık!” diyor yönetmen Harald Zward.





Vizyon Tarihi: 30.08.2013

Yönetmen: Harald Zwart
Senaryo: Jessica Postigo Paquette, Cassandra Claire (kitap)
Oyuncular: Lily Collins, Jamie Campbell Bower, Robert Sheehan, Kevin Zegers, Lena Headey, Kevin Durand, Aidan Turner, Jemima West, Godfrey Gao
Görüntü Yönetmeni: Geir Hartly Andreassen
Kurgu: Jacqueline Carmody
Müzik: Atli Örvarsson
Süre: 130 dk

Dağıtım: Tiglon
İthalat: Fida Film

Fragmanı izlemek için



1 yorum: