5.8.13

'Sen Aydınlatırsın Geceyi' Toronto Film Festivali’nde


Yönetmen Onur Ünlü'nün son filmi Sen Aydınlatırsın Geceyi dünya festivalleri gezisine Toronto Uluslararası Film Festivali ile devam ediyor.

İlk kez İstanbul Film Festivali’nde seyirci karşısına çıkan ve en iyi film de dahil 4 ödül alan film, Toronto'da yenilikçi ve sıra dışı çalışmaların bir araya geldiği Vanguard bölümüne davet edildi.

Sen Aydınlatırsın Geceyi, 5 - 15 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan ve her yıl 400 binden fazla kişinin katıldığı Toronto Film Festivali’nde dört kez izleyici ile buluşacak.




Yaz başından bu yana çeşitli uluslararası festivallere katılan Sen Aydınlatırsın Geceyi Avrupa seyircisinden de olumlu tepkiler aldı.

Temmuz' da Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali’nde Çek halkının karşısına çıkan film, Avrupa Uluslararası Film Festivali kapsamında Sırbistan'da, geçtiğimiz hafta da New Horizons Uluslararası Film Festivali’nde Polonya'da gösterildi.

Yönetmen Ünlü'nün siyah beyaz çektiği beşinci filmi Sen Aydınlatırsın Geceyi küçük bir Anadolu kasabasında yaşayan ve her biri doğa üstü güçlere sahip kahramanlarının olağan hatta sıkıcı gündelik hayatlarını ve sıradan dertlerini anlatıyor.

Film Türkiye’de vizyona girmeyip alternatif bir yolla izleyici ile buluştu.
Sen Aydınlatırsın Geceyi, üniversitelerde ve şehirlerde bağımsız grupların organizasyonları ile gösteriliyor.


Mayıs ve Haziran’da gösterildiği beş haftada 10 binden fazla kişi tarafından izlenen filmin başlıca rollerinde Ali Atay, Demet Evgar, Damla Sönmez, Ahmet Mümtaz Taylan,  Ercan Kesal, Ezgi Mola, Serkan Keskin, Nadir Sarıbacak, Derya Alabora,  Ayşenil Şamlıoğlu,  Cengiz Bozkurt, Kaan Yılmaz ve Tansu Biçer yer alıyor.
Film, Ekim ayından itibaren bağımsız grupların gösterimleriyle Türkiye’yi dolaşmaya devam edecek.