13.9.13

'Akbank Günümüz Sanatçıları Ödülü 2013' Sergisi


Çağdaş sanat alanındaki gelişmeleri teşvik etmek ve genç Türk sanatçılara destek olmak amacıyla Resim ve Heykel Müzeleri Derneği ve Akbank Sanat işbirliğiyle düzenlenen “Akbank Günümüz Sanatçıları Ödülü 2013” yarışmasına katılan 370 çalışma arasından seçilen 12 eser, 10 Eylül – 12 Ekim 2013 tarihleri arasında Akbank Sanat’ta sergileniyor.

Sergi tasarımını Mimar Emre Arolat’ın üstlendiği Akbank Günümüz Sanatçıları Ödülü 2013’te; Mükerrem Baki, Serkan Çalışkan, Türkay Çotuk, Gülderen Görenek, Berat Işık, Engin Konuklu, Elif Köse, Suat Öğüt, Ceylan Öztürk, Kıvılcım Harika Seydim, Gamze Taşdan ve Serkan Taycan’ın eserleri sergileniyor.

Küratör Hasan Bülent Kahraman sergi ile ilgili değerlendirmesinde; “30 yılı aşkın süredir Türkiye’de çağdaş sanatın oluşumuna katkıda bulunan Günümüz Sanatçıları Sergisi kapsamında bu yıl ilk kez  düzenlendi.
Günümüz Sanatçıları sergisinin iki önemli özelliği var. Bir yandan bugüne kadar Türkiye’de sanat dünyasında söz sahibi olmuş, hatta dünyaya açılma olanağını bulmuş sanatçıların sergileri ile çağdaş sanatın geldiği noktayı vurguluyor ve onun öncü işaretlerini veriyor.
Diğer yandan ise, henüz kendini ifade etme olanağını kazanamamış gençlere kendilerini duyurma ve tanıtma olanağını sunuyor.
Bu yıl ilk kez düzenlenen Akbank Günümüz Sanatçıları Ödülü Sergisi’nin en önemli özelliklerinden biri de sergi düzenlemesini Mimar Emre Arolat’ın yapması. Serginin yansıttığı genel düzey, Arolat’ın düzenlemesiyle başlı başına bir etkinliğe dönüşüyor” dedi.





Sergi Tasarımı: Emre Arolat

Sanatçılar: Mükerrem Baki, Serkan Çalışkan, Türkay Çotuk, Gülderen Görenek, Berat Işık, Engin Konuklu, Elif Köse, Suat Öğüt, Ceylan Öztürk, Kıvılcım Harika Seydim, Gamze Taşdan, Serkan Taycan

Sergi Tarihi: 10 Eylül – 12 Ekim 2013

Yer: Akbank Sanat