23.9.13

Runner Runner / Büyük Kumar


Başrollerinde Justin Timberlake ve Ben Affleck’in yer aldığı muhteşem aksiyon Büyük Kumar, 27 Eylül’de vizyona giriyor.

Princeton Üniversitesi son sınıf öğrencisi Richie (Justin Timberlake), okul parasının tamamını yatırdığı online kumar oynatan iş adamı Ivan Block (Ben Affleck) tarafından dolandırıldığını düşünür ve Costa Rica’ya doğru yola çıkar.

Block’un sonsuz varlık sözü vermesi üzerine ikna olan Richie, “iyilik sever” Block hakkındaki gerçekleri öğrenince tüm planlar alt üst olacaktır.

Block, Richie’nin güçlü tavrı ve zekasından son derece etkilenir ve ona tüm sırlarını vereceğine söz verir.
FBI, Richie’yi Block’u yakalatmaya zorlamaya başlar.
Richie hayatının en büyük kumarını oynamaya başlayacaktır ve artık karşısında bir değil iki büyük güç vardır

Büyük Kumar’ın konusuyla ilgili olarak yönetmen Brad Furman, “Yeni Amerikan rüyası bu, teknoloji dünyanın her noktasına hızlıca ulaşmamızı sağlıyor, bu erişim de hayallerin ötesine geçmeyi sağlıyor. Gençler bu sıralar her şeyin çok hızlı olmasını istiyorlar, özellikle de paranın.” diyor.

Richie karakterine hayat veren Justin Timberlake “Amerikan rüyası “ünlü ve zengin olmak” demek diyor ve ekliyor “hızlı yoldan zengin ve ünlü olmak herkesin hayalidir.
Teknoloji çağında tek bir düğmeye basıyorsunuz ve istediğiniz şey kapınıza kadar geliyor.
Bu dönemde insanlar Cadillac sahibi olmak değil kendi arabalarını tasarlamak istiyorlar.
Genç nesil kendi galaksisini yaratma hevesinde. Hepsi tekerleği yeniden keşfetme derdinde. Bu dertlerden birine sahip olan Richie’nin başına gelenleri izleyince belki biraz frene basarlar!” diyor

Richie’nin amaçlarına ulaşmasının anahtarı Ivan Block’un ellerinde. Zamanla Ivan, Richie’nin rol modeli oluyor. Milyon dolarlık bir online kumar dünyasının perde arkasındaki adam Ivan Richie’nin hayatının en büyük tehlikesi olacaktır.

Ivan karakterine hayat veren Ben Affleck “Ivan her zaman ortamı ateşleyen adam olmayı başarıyor. Asla kaybetmeyen “masa” konumunda.” diyor.

Justin Timberlake “Richie yanlış yerde doğru şeyleri yapmaya çalışan doğru bir adam” diyor. Hayalperest olan Richie çok büyük bir hata yapıyor ve yaptığı hatayı kabul edip bununla başa çıkmaya çalışıyor.” diyor.


Ben Affleck “Erkeklere neden para ve şöhret kazanmak istiyorsunuz derseniz, on erkekten dokuzu “kadınlar” diyeceklerdir. Filmimizde de Rebecca Shafren gibi bir detay söz konusu. Rebecca’nın Block’a duyduğu sevginin ne kadar gerçek olduğunu Richie ortaya çıkınca anlayacağız ve gerçek eğlence o zaman başlayacak” diyor.

Richie Costa Rica’ya gelip Rebecca’yla tanıştığında, onu işlerin başındaki kadın olarak görüyor. Çok ciddi olan Rebecca’nın bir tarafı da çok eğlenceli.
Genç, seksi ve yakışıklı Richie geldiğinde onunla biraz oyalanmalıyım diye düşünüyor. Richie’nin gerçekten zeki olduğunu anlayınca büyük bir ikileme düşüyor.” diyor Gemma Arterton.
Richie- Ivan- Rebecca üçleminde oyuna dahil olan FBI Ajanı Shavers (Anthony Mackie) Block’u “en çok aranan listesi” nde ilk 10’a alıyor ve gerçek aksiyon başlıyor.




Vizyon Tarihi: 27.09.2013

Yönetmen: Brad Furman
Oyuncular: Ben Affleck, Justin Timberlake, Gemma Arterton
Görüntü Yönetmeni: Mauro Fiore
Senaryo: Brian Koppelman
Müzik: Christophe Beck

İthalat: 20th Century Fox
Dağıtım: Tiglon
Süre: 91 dk