3.12.13

Genco Erkal'dan D22 Tiyatro'ya 'İnsanlarım' Desteği!.


Usta oyuncu Genco Erkal, Mimar Sinan Üniversitesi mezunlarından Berkay Ateş, Can Kulan ve Emir Çubukçu’nun kurduğu, adını da ulaşamadıkları ama ulaşmak istedikleri seyircinin koltuk sayısından alan D22 Tiyatro’ya destek amacıyla, 6 Aralık 2013, Cuma akşamı saat 20:30’da, Hamursuz Fırını’nda İnsanlarım'ı sahneliyor!

Genco Erkal kurgusunda; “Memleketimden İnsan Manzaraları”, “Kuvayı Milliye Destanı”, “Şeyh Bedreddin Destanı”, “Taranta-Babu'ya Mektuplar”dan bölümlere yer verdiği oyunda, ozanın Bursa Cezaevinde kaldığı dönemde yazılan şiirler ile mektuplara değiniyor.

Tiyatronun usta isimlerinden Erkal, oyunu aracılığıyla, özellikle günümüz gençlerinin Nazım Hikmet gibi büyük bir dünya şairini tanıması için bulunmaz bir fırsat oluşturuyor.

Dostlar Tiyatrosu tarafından sahneye konan, Genco Erkal’ın tek kişilik oyunu İnsanlarım, umutsuzluğun kol gezdiği bir dönemde, tüm ütopyaların yıkılıp, çöktüğü bir karanlık çağda, en zorlu koşullarda bile "gelecek güzel günlere olan inancını" yitirmeyen bir büyük ozanın soluğunu duyuruyor.

New York, Paris, Kopenhag, Stockholm, Moskova, Selanik, Sydney, Melbourne, Berlin, Bielefeld, Arnhem, Amsterdam, Hamburg, Anvers, Frankfurt, Duisburg, Viyana, Stuttgart, Innsbruck, Giessen, Zürich, Basel, Augsburg, Nürnberg, Münih, Toronto, Utrecht ve Türkiye’de 100’ü aşkın yerleşim merkezinde, 500’e yakın sahnelenen İnsanlarım, bu kez D22 Tiyatro’ya destek için Hamursuz Fırını’nda!


Bilgi için..