22.10.13

This is the End / Buraya Kadar


Film, Los Angeles’i yerle bir eden bir dizi tuhaf olayın ardından, bir evde hapis kalmış altı arkadaşın yaşadıklarını konu alıyor.

Ünlü yıldız James Franco'nun evindeki partiye katılan Seth Rogen, Jay Baruchel ve daha bir sürü ünlü ve de dünyanın geri kalanı, kutsal kitapların hep bahsettiği o meşhur kıyamet günüyle nihayet tanışmışlardır..

Ellerinde kısıtlı gıda kaynağı vardır ve dünya büyük bir kaosa sürüklenmektedir.

Daha da kötüsü kaçınılmaz son yaklaştıkça herkesin içindeki hayvani hayatta kalma güdüsü daha çok açığa çıkacaktır.


Filmin yönetmenliğini Seth Rogen ile birlikte daha önce kendisiyle Yeşil Yaban Arısı filminde beraber çalışmış olan ve ağırlıklı olarak komedi tarzında işler üreten Evan Goldberg üstleniyor.

Rogen ve Goldberg'in ilk yönetmenlik denemesi olan Buraya Kadar, ikilinin yıllar önce kameraya aldığı bir kısa filmden yola çıkıyor.

İlginç senaryolu ve bol kahkahalı filmin kadrosunda Seth Rogen'ın yanı sıra Jay Baruchel, James Franco, Emma Watson, Jason Segel ve Jonah Hill gibi yıldız isimler yer alıyor.






YorumluYorum ::

En büyük özelliği, her ünlü ismin bizzat kendini oynaması olan yapım, bu farklılığını bilhassa vurgulayarak hem sempatikliğini, hem de ilginçliğini daha da ileri taşıyor..

Muhtelif film klişeleri, sinema dünyası ve Hollywood ünlüleri başta olmak üzere, kutsal ya da kutsal olmayan her kişi ve kurumla dalgasını geçen film; cinsel esprilerde sınır tanımayan, absürtlüğü de kıvamında kullanan ve sonuç olarak 'manyak' güldüren harika bir komedi..

  4 5