12.12.13

56. Grammy Ödülleri adayları açıklandı!.


Müzik dünyasının en önemli ödülleri olan ve 26 Ocak tarihinde Los Angeles - Staples Center'da 56.sı düzenlenecek GRAMMY Ödüllerinin adayları açıklandı..

"Magna Carta... Holy Grail" albümü ile 2013'e damgasını vuran JAY Z, "En İyi Rap Albüm", "En İyi Rap Şarkı", "En İyi Video", "En İyi Pop İkili/Grup" ve "En İyi Albüm Kayıt Paketi" dahil 9 adaylıkla gecenin şimdiden en çok konuşulan ismi oldu.

Eminem'in geç yayınlanan albümü nedeniyle sadece ilk single Berzerk ile tek adaylığı bulunsa da Rap kategorisinde Jay-Z, Drake, Kanye West, Kendrick Lamar ve Eminem arasında ciddi çekişme yaşanacağı aşikar.



Mikky Ekko ile birlikte gerçekleştirdiği düet STAY ile "En İyi Pop İkili/Grup" ödülüne aday gösterilen Rihanna, Unapologetic albümü ile de "En İyi Urban Contemporary Albüm" dalında 56. Grammy ödüllerine aday gösterildi.

Geçtiğimiz günlerde özellikle AMA'larda Yılın Sanatçısı dahil birçok ödül kazanan ve RED albümünün dünya turnesi kapsamında rekordan rekora koşan Taylor Swift 56. Grammy Ödüllerinde "Yılın Albümü" ve "En İyi Country Müzik Albümü" dahil 4 dalda aday gösterilirken, Nothing Was The Same albümü ile büyük başarı yakalayan Drake, "En İyi Rap Albüm", "En İyi Rap Performans" ve "En İyi Rap Şarkı" dalında 2 adaylığı ile toplamda 3 kategoride 4 adaylığa sahip.

Ozzy Osbourne'lu Black Sabbath 2013'te yayınladıkları 13 albümü ile "En İyi Rock Albüm", "En İyi Rock Şarkı" ve " En İyi Metal Performans" dallarında ödüle aday gösterilirken, Imagine Dragons 2013'e damga vuran şarkısı Radioactive ile gecenin en büyük ödüllerinden biri olan "Yılın Kaydı" ve "En İyi Rock Performansı" dallarında 2 Grammy ödülüne aday gösterildi.


17 yaşındaki Lorde, ilk albümü "Pure Heroine" ve albümün ilk single çalışması Royals ile tüm dünyada listelerin zirvesine yerleşirken "En İyi Pop Vokal Albüm" dalında ilk Grammy adaylığını alırken Royals "Yılın Kaydı", "Yılın Şarkısı" ve "En iyi Pop Solo Performans" dallarında da ödüle aday gösterilerek ilk Grammy ödül töreninde 4 adaylıkla ödül törenine damga vuracak isimlerden biri oldu.

Prism ile satış listelerinin zirvesindeki isim Katy Perry'de gecenin ödüle aday isimlerinden.
 Albümün ilk single çalışması ROAR ile "Yılın Şarkısı", "En İyi Pop Solo Performans" dallarında ödüle aday.

2013'ün tartışmasız en çok dinlenen şarkılarının başında gelen Blurred Lines ile "Yılın Kaydı" dalında büyük ödüle aday olan Robin Thicke, T.I. ve Pharrell ile birlikte seslendirdiği bu şarkı ile "En İyi Pop İkili/Grup Performans" dalında ödüle aday gösterilirken şarkı ile aynı adı taşıyan albüm de "En İyi Pop Vokal Albüm" dalında Robin Thicke'i 3 adaylıkla gecenin en öenmli isimleri arasına taşıyor.

Jay Z'nin 9 adaylığının hemen ardından good kid, M.A.A.D City albümü ile  "Yılın Albümü" ve "En İyi Yeni Sanatçı" ödülleri dahil toplamda 7 dalda adaylığı  olan Kendrick Lamar,  Swimming Pools (Drank) şarkısı ile "En İyi Rap Performansı" kategorisinde yine UMG sanatçıları Drake - Started From The Bottom, Eminem - Berzerk, Jay Z - Tom Ford'a karşı yarışıyor.


56. Grammy Ödüllerinin tam aday listesine buradan ulaşabilirsiniz..