1.12.13

The Counselor :: Yapma Ridley Scott!.


Efsanevi yönetmen Ridley Scott ve Pulitzer Ödüllü yazar Cormac McCarthy, başrollerinde Michael Fassbender, Javier Bardem, Brad Pitt, Penelope Cruz ve Cameron Diaz'ın rol aldığı The Counselor'da güçlerini birleştiriyor.

Uyuşturucu işine karışan bir avukat/Danışman, işlerin sarpa sardığını görünce geri çekilmek ister, fakat artık çok geçtir.
Olaylar onun boyunu çok aşmıştır.

No Country for Old Men, Child of God gibi romanların yazarı Cormac McCarthy'nin senaryosundan Ridley Scott tarafından beyaz perdeye aktarılan Danışman’da tüm dengeler alt üst olacak.

Kolay para yapmak için karanlık ve tehlikeli bir dünyaya girmeye istekli bir avukat, aldığı tek bir kararın şok edici ve geri döndürülemez sonuçları olacağını çok geçmeden öğrenecektir.

Çok defa bu yola girmenin olası tehlikeleriyle ilgili uyarılar alacak olsa da, Danışman’ın kibri onun durmasına izin vermeyecek.



The Counselor / Danışman

Yönetmen: Ridley Scott
Senaryo: Cormac McCarthy
Oyuncular: Michael Fassbender, Penelope Cruz, Cameron Diaz, Javier Bardem, Brad Pitt
Süre: 117 dk
İthalat: 20th Century Fox


Dağıtım: Tiglon





Önceki işleri kadar olmasa da yine de oldukça beğendiğim Prometheus (2012)'dan sonra gelen bu yapım -hiç kuşkusuz ki- yönetmen Ridley Scott'ın en kötü filmi..
Ki bir daha her açıdan bu denli berbatlıkta bir film -istese de- yapamaz sanırım..

Üstelik senaryonun, No Country for Old Men'in de yazarı Cormac McCarthy'ye ait olduğuna inanmak da gerekiyor ki doğrusu bu beni aşıyor..




Dünyanın en basit, en fasaryadan bir suç öyküsünü, kopuk, çarpık bir anlatımla, dünyanın en çetrefilli ve derin bir felsefesi haline getirme endişesiyle iyice komikleşen bir senaryo bu..
Sanki çok önemli şeyler söylüyormuş gibi edebiyat yapmaya çalışan, içi tamamen fos replikler de cabası..

Bu kötü senaryoyla oynamak zorunda bırakılmış o 'muhteşem' kadroda göze çarpan -daha doğrusu- göz tırmalamayan tek oyuncu, bir 'femme fatale'ı lâyıkıyla canlandırmaya çalışan Cameron Diaz idi..
Gerisini -başta Michael Fassbender olmak üzere- aynen toparla çöpe at!.




Belki de zoru başararak- dünyanın en iyi oyuncularını, resmen poz kesen bir takım 'artis'lere çevirmiş önemli bir senarist ile usta bir yönetmeni buna zorlayan 'gücü' gerçekten çok merak ediyorum..

Tamam, düşünürsen çok saçma hatta komik; lâkin, The Counselor'ı izledikten sonra insanın aklına gelen şu oluyor: Burada nasıl bir tezgâh kurulmuşsa artık, senarist Cormac McCarthy yönetmen Ridley Scott'u, Ridley Scott da 'genç kızların sevgilisi' Michael Fassbender'i bitirmeye yemin ettirilmiş olmalı..

2 5